Federera teší, že Švajčiari nastúpia aj proti Škótom, teší sa na hecovačku s Murraym

Roger Federer.
Roger Federer. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. jún 2024 o 16:26

Bývalý elitný tenista sa teší na najbližšie mesiace, pretože si ako veľký športový fanúšik môže vychutnať tri vrcholné podujatia.

BRATISLAVA. Bývalý elitný tenista Roger Federer sa teší na najbližšie mesiace, pretože si ako veľký športový fanúšik môže vychutnať tri vrcholné podujatia.

Okrem tenisového grandslamového turnaja v londýnskom Wimbledone, ktorý ako hráč ovládol osemkrát a olympijských hier v Paríži, sa mimoriadne teší aj na futbalové majstrovstvá Európy v Nemecku.

Štyridsaťdvaročný víťaz 103 singlových turnajov na okruhu ATP bude pochopiteľne držať palce futbalistom Švajčiarska.

"So zložením skupiny som spokojný. Hráme proti Nemecku, Maďarsku a Škótsku. Aj v minulosti sme účinkovali v podobných skupinách a nebolo to zlé,“ povedal ikonický tenista v rozhovore pre britskú televíziu BBC.

Roger Federer napriek tomu, že už ukončil hráčsku kariéru, zostal s viacerými bývalými súpermi v kontakte. Jedným z nich je aj Škót Andy Murray.

"Keďže naši futbalisti nastúpia aj proti Škótom, budem Andyho musieť trocha dráždiť. On je však v tomto hecovaní lepší,“ povedal rodák z Bazileja a fanúšik tamojšieho klubu FC.

Tenisovej legende sa 9. júna dostalo veľkej pocty na akademickej pôde. Dvadsaťnásobný grandslamový šampión si na americkej Dartmouth College prevzal čestný titul Doctor of Humane Letters, ktorý sa udeľuje osobnostiam, ktoré sa vyznamenali humanitárnym a filantropickým prínosom pre spoločnosť.

Federer odišiel do tenisového dôchodku v roku 2022 vo veku 41 rokov po mimoriadne úspešnej kariére, ktorá trvala takmer štvrťstoročie. Zahŕňala 20 grandslamových titulov, no mala aj charitatívny rozmer.

Už v roku 2003 švajčiarsky fenomén založil nadáciu, ktorá odvtedy investovala viac ako 96 miliónov dolárov do programov raného vzdelávania pre milióny detí žijúcich v chudobe vo Švajčiarsku a šiestich afrických krajinách.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Federera teší, že Švajčiari nastúpia aj proti Škótom, teší sa na hecovačku s Murraym