Technici si tretiu sezónu držia domácu neporaziteľnosť

Alexander Lutter. Počas sezóny posilnil Sláviu TU Košice.
Alexander Lutter. Počas sezóny posilnil Sláviu TU Košice. (Autor: archív)
Sportnet|11. nov 2011 o 00:00

Po ôsmom kole prvej ligy sú basketbalisti Slávie TU Košice na čele skupiny východ. Pred rezervou Spišskej Novej Vsi majú už dvojbodový náskok, keďže cez víkend si s týmto súperom poradili.

Zajtra čaká technikov zápas s Rožňavou. Privítajú ju o 15. hodine v telocvični na Boženy Němcovej.

KOŠICE. Basketbalisti Slávie TU pokračujú vo víťaznom ťažení. Košičania zdolali naposledy doma MMBK Sabinov 106:64 (59:29) a potom vyhrali aj nad tímom BK 04 AC LB Spišská Nová Ves B 98:96 (54:44).

So Spišiakmi so šťastným koncom

„Tretiu sezónu sme doma neprehrali. Očakávali sme aj napriek okyptenému kádru, že pod domácimi košmi uspejeme. Prvé stretnutie so Sabinovom bolo našou jasnou záležitosťou. So Spišiakmi sme odohrali zápas, ktorý sa musel divákom páčiť. Koncovka bola so šťastným koncom pre nás. V prvom polčase sme mali navrch, po zmene strán išiel do vedenia súper. Ale v závere, dve minúty pred koncom, bolo rozhodnuté v náš prospech. Umnou hrou sme to vedenie udržali, Spišiaci už len dve sekundy pred koncom trojkou prehru korigovali,“ spokojný bol po poslednom víkende tréner technikov Juraj Gacík.

Okyptený káder bojuje o špicu

Košičania si strážia vedúcu priečku. Bez problémov by mali postúpiť do ďalšej fázy prvej ligy, kde sa už stretnú aj s tímami zo západnej skupiny. Mladý tím tak nehrá pod tlakom. „Po predsezónnom oslabení mužstva sme si nedávali najvyššie ciele. Ale súťaž ukázala, že môžeme bojovať aj o špicu.“
Tréner Slávie TU Gacík sa musí spoliehať na mladé mužstvo. „K dispozícii máme tých, ktorí chcú hrať a trénovať. Pracujeme s úzkym kádrom, ten vhodne doplnil v posledných stretnutiach Šaňo Lutter. Ukázal sa ako vhodná posila. Ďalší hráči neprejavili záujem pôsobiť v našich farbách.“

Zajtra doma s Rožňavou

V sobotu o 15. hodine sa Slávia TU stretne v telocvični na Boženy Nemcovej s Rožňavou. Tá má na konte zatiaľ tri víťazstvá a päť prehier. „Verím, že to bude opäť víťazný zápas. Rožňava nepatrí v skupine medzi najlepších, našou povinnosťou je teda vyhrať,“ pozýva do hľadiska J. Gacík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Technici si tretiu sezónu držia domácu neporaziteľnosť