Tatran znova doma zaváhal

Sportnet|28. nov 2011 o 00:00

Jesenným majstrom futbalovej Corgoň ligy sú hráči MŠK Žiliny. Na opačnom póle tabuľky skončili hráči Dunajskej Stredy, i keď to už vyzeralo na to, že tam prezimujú hráči 1. FC Tatran Prešov.

O tom, že jesennú časť ukončili na 11. predposlednom mieste rozhodol vyrovnávajúci gól na 1:1 Michala Pitera-Bučka (a lepšie skóre) v nadstavenom čase v poslednom zápase roka proti Nitranom.

PREŠOV. „Môj dom, môj hrad“ platil v Prešove v jesennej časti sezóny len raz a to proti Trnave (2:0). Vo zvyšných zápasoch päťkrát domáci prehrali a tri razy remizovali.

Posledný nerozhodný výsledok si zeleno-bieli pripísali na svoje konto v poslednom zápase jesene proti hráčom Nitry. Prešovskí fanúšikovia, ktorí chodili na domáce zápasy si veľa radosti preto neužili.

Zápas proti Nitre mal rovnaký priebeh ako predošlé. Zeleno-bieli mali akú-takú územnú prevahu, ale čo z toho, keď ju nedokázali využiť gólovo. Opäť a zas tak padlo na druhej strane. Po chybe domáceho brankára J. Pláničku v 78. min. sa Nitrania ujali vedenia 0:1.

„Snažili sme sa hrať na brejky, čo nám nevychádzalo. Prakticky až po tom góle, čo sme dali, sme mali viac šancí, ale nepremenili sme ich. Škoda toho záveru, že sme to pokazili. My sme tu chceli vyhrať, ale pred zápasom by sme určite brali aj ten bod, ale vzhľadom na ten priebeh sme stratili dva body. My sme využili z minima maximum. Po dlhom čase sa mi podarilo skórovať po zranení, takže som veľmi rád, že som ho dal ja, dodal stredopoliar Nitry Martin Boszorád.“

Zásah do kádra bude rázny

Tréner 1. FC Tatran Prešov Štefan Tarkovič po ďalšom domácom neúspešnom zápase neskrýval sklamanie.

„Nie som spokojný s bodom, nie som spokojný s výkonmi niektorých hráčov. To, čo sa udeje v klube počas zimnej prestávky v Prešove, bude zásadné pre ďalšie fungovanie klubu. Zásah do hráčskeho tímu bude, bol signalizovaný a bude rázny, otázka je, že či pod mojím vedením.“

Zeleno-bieli navyše v zápase nevyužili početnú výhodu, keďže hostia dohrávali od 54. minúty bez vylúčeného Čirika. Po vylúčení mali domáci viacero šancí, ale nedokázali ich, ako ináč, gólovo zužitkovať.

Vytúženého gólu sa zeleno-bieli dočkali opäť v nadstavenom čase zásluhou Michala Pitera-Bučka. „Súpera sme k ničomu nepustili a to najmä po vylúčení, ale zas sme dostali gól po vlastnej chybe. Neviem si vysvetliť to, že nám to tam nepadá, boli tam centre zo strán. Neviem, možno to chce viac ochoty a viac bojovnosti. Na jar máme čo robiť, cez zimu sa vzchopiť a na jar hrať určite ináč ako teraz,“ dodal obranca Prešova Michal Piter-Bučko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran znova doma zaváhal