Tatran Prešov po Vardare pokoril aj Metalurg

Radoslav Antl. Veľké oči vraj nemali.
Radoslav Antl. Veľké oči vraj nemali. (Autor: tasr)
Sportnet|28. okt 2013 o 00:00

Dva razy sa Prešovu podarilo tento mesiac pokoriť dva najlepšie macedónske tímy.

Dva razy cestoval v tomto mesiaci slovenský hádzanársky majster do hlavného mesta Macedónska. Dva razy sa Prešovu podarilo pokoriť dva najlepšie tímy tejto krajiny, štartujúce pravidelne v skupinovej fáze Ligy majstrov i v nadnárodnej SEHA Gazprom South Stream League.

SKOPJE. Slovenský šampión sa pre špičkové tímy zo Skopje, Vardar a Metalurg stal v SEHA GSS lige „nočnou morou“.

V štvrtom kole nadnárodnej ligy (2. 10.) vyhral Tatran v hale Vardaru 37:34. Ešte väčší kúsok sa mu podaril v ôsmom kole. V búrlivom kotle (podľa oficiálneho zápisu 5200 divákov pozn. red.) Sportskeho centra B. Trajkovskeho Tatran po výbornom výkone zdolal Metalurg Skopje vysoko 32:23.

Tatran jasne prevýšil favorizovaný Metalurg. Aj preto dosť nevydarene vyzneli na tlačovej konferencii po stretnutí slová v tamojších končinách ospevovaného trénera HC Metalurg Skopje Lina Červara.

Ten síce konštatoval, že Prešov vyhral nad jeho mužstvom celkom zaslúžene, no na strane druhej okrem iného tvrdil: „Pre nás je prioritnou súťažou Liga majstrov. Pred zápasom s Prešovom sme hrali s Minskom. Navyše, chýbal nám suspendovaný brankár Stanič i ďalší hráči. Preto hrali niektorí, inak zväčša 'lavičkoví' hráči.“

Lenže ani Prešov nepricestoval do Skopje kompletný. Už v stredajšom extraligovom zápase v Pezinku i piatok s Metalurgom ku zraneným Petrovi a Mi. Urbanovi pribudol Guzy a pre nemoc necestoval ani Krok.

Prešovský tréner Peter Hatalčík preto ale na zranenia, a už vôbec nie na zápas predtým, či nad dlhou cestou do Skopje, nevyplakával.

Základom obrana a zdrvujúce kontry

„Netajíme, potajme sme verili, žeby nám to v Macedónsku mohlo vyjsť i na druhý raz,“ priznal po stretnutí jeden z najlepších prešovských hráčov, autor deviatich gólov a kapitán tímu Radoslav Antl.

„Silu HC Metalurg sme ale rešpektovali. Doma predsa remizoval v LM s Barcelonou, vyhral nad PSG Handball. Veľké oči sme teda nemali. Nastupovali sme skromne, avšak s vedomím, že i tohto súpera by môžeme prekvapiť. Napokon sa tak stalo. Základom úspechu bola predovšetkým naša výborná obrana a ťahanie rýchlych protiútokov. V druhom polčase sme nimi súpera doslova drvili.“

Po ďalšej senzačnej výhre je slovenský majster opäť na špici nekompletnej tabuľky SEHA GSS ligy. Po ôsmich odohraných zápasov (6 výhier, 2 prehry) je Tatran Prešov prvý s 18 bodmi.

Najbližší zápas odohrá Tatran Prešov v 9. kole SEHA GSS ligy 9. novembra od 18. h v domácej TATRAN handball aréne s Partizanom Belehrad.

Metalurg Skopje - Tatran Prešov 23:32 (13:15)

Najviac gólov: Z. Mojsoski 4/2, Atman 4/1, Vugrinec 4 - Antl 9/4, T. Urban 6, Pejovič a Kristopans po 5.

jale




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran Prešov po Vardare pokoril aj Metalurg