Tatran hostí v pohárovom osemfinále Liptákov

Jozef Adámik. Proti Ružomberku v Corgoň lige skóroval, rád by si radosť zopakoval.
Jozef Adámik. Proti Ružomberku v Corgoň lige skóroval, rád by si radosť zopakoval. (Autor: sita)
Sportnet|26. sep 2012 o 00:00

Keď to nejde v Corgoň lige, tak by to mohlo vyjsť podstatne lepšie v pohárovej súťaži.

To si iste hovoria nielen hráči, tréneri či funkcionári Tatrana Prešov, ale aj ich prívrženci. Odpoveď na otázku, či to tak naozaj bude, poskytne už dnešné vystúpenie v rámci osemfinálového 3. kola futbalového Slovnaft Cupu, v ktorom sa o 16.30 v Šariši predstaví Ružomberok.

PREŠOV. Títo súperi sa už v tejto sezóne stretli, keď v 4. corgoňligovom kole naši zdolali Liptákov (2:0 gólmi Adámika a Kostadinova).

„Ťažko hovoriť o nejakom psychickom náskoku na základe tohto víťazstva, lebo každý duel je iný a hlavne tie pohárové majú svoju osobitnú príchuť, sú špecifické,“ podčiarkol športový riaditeľ 1. FC Tatran Erik Bogdanovský.

Podľa neho zradnosť tejto fázy súťaže je aj v tom, že sa hrá iba na jedno stretnutie, pričom objektívnejšie by boli dva duely u oboch súperov.

Tak sa ale hrá až od štvrťfinále (to je na programe ešte v tomto roku), kam by sa Prešovčania radi prebojovali, čím by zopakovali prienik z lanského ročníka, keď v boji o postup medzi najlepšie kvarteto podľahli Žiline po strelách zo značky pokutového kopu.

Aj teraz sa v prípade nerozhodného výsledku v riadnom hracom čase nepredlžuje, ale okamžite nasleduje penaltový rozstrel.

„S týmto variantom treba vždy rátať, o tom by najlepšie vedel hovoriť tréner, ale určite sa v príprave nácviku tejto situácie kolektív venoval.“

Výhoda domáceho prostredia

Všetci zainteresovaní unisono hovoria, že pohárové zápolenie je relatívne najjednoduchšou cestou zviditeľniť sa a zabojovať o účasť v prestížnejších vystúpeniach.

„Rozhodne prikladáme aj týmto zápasom maximálnu pozornosť, aby sme boli úspešní a dokázali sa viac presadiť než sa nám to darí v ligovej súťaži,“ podotkol stopér Jozef Adámik.

Po prehre v Žiline uplynulú sobotu sa hráči Tatrana chcú zbaviť zlej nálady aj tým, že pokoria najbližšieho rivala a umocnia svoju pohodu pred ďalším duelom v Corgoň lige doma proti Trnave v sobotu.

„Káder je kompletný, nikto chýbať nebude až na dlhodobých maródov,“ informoval E. Bogdanovský s tým, že predstavitelia klubu stále hľadajú možnosti na skvalitnenie kádra (Japonec Kato, ktorý bol na skusoch, nepresvedčil a odišiel).

„To, že hráme doma, považujeme za istú výhodu, ale spoliehať sa iba na to by nestačilo.“

Hostitelia vedia, kadiaľ vedie cesta k úspechu – treba dať góly, získať tromfy, dostať súpera pod maximálny tlak a urobiť s ním krátky proces. Ak strieľanie gólov v lige hapruje, bodaj by Slovnaft Cup bol štedrejší aj v tomto smere.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran hostí v pohárovom osemfinále Liptákov