Tatran čakajú policajti a Našice

Djordje Rašič. Tréner Prešova nechce v príprave podceniť žiaden detail.
Djordje Rašič. Tréner Prešova nechce v príprave podceniť žiaden detail. (Autor: Ján Leško)
Sportnet|15. nov 2012 o 00:00

Tatran Prešov predohráva dnes od 19. hodiny zápas 14. kola Tipos extraligy v Bratislave s ŠKP.

Slovenský hádzanársky majster opäť vyráža na cesty. Po jeho skončení zamieri prešovská výprava do Chorvátska. V sobotu 17. 11. o 18. hodine je na programe zápas 9. kola nadnárodnej SEHA League RK Nexe Našice – Tatran Prešov.

PREŠOV. Podobné výjazdy za viacerými súpermi v týždni nie sú pre mužstvo osemnásobného slovenského majstra ničím výnimočným.

V tom uplynulom hrali napríklad v utorok v Záhrebe s Croatiou, potom na druhý deň podvečer už doma s Hlohovcom a následnú sobotu opäť doma nadnárodnú ligu s Boracom Banja Luka.

S výnimkou súboja v Záhrebe, kde slovenský majster vo vyrovnanom dueli len tesne podľahol chorvátskemu šampiónovi, dva nasledujúce domáce zápasy v dvoch súťažiach Prešovčania s prehľadom vyhrali.

Víťazstvo úradujúceho slovenského majstra sa očakáva i v dnešnom stretnutí pri Dunaji na pôde ŠKP Bratislava.

Tento súper býva tradične snaživým protivníkom aj favorizovaným tímom. Nuž a tým prešovský Tatran, ktorý v Tipos extralige je na čele tabuľke, stále bez jedinej bodovej straty, dnes určite je.

V prvej časti slovenskej súťaže zvíťazil Tatran doma nad ŠKP 30:25. Svoju doterajšiu neporaziteľnosť v extralige sa dozaista pokúsia Prešovčania predĺžiť aj v druhom vzájomnom súboji tejto sezóny s bratislavskými policajtmi.

Zápas s Nexe ostal v pamäti

Prešovským hádzanárom iste nič nedaruje ani najbližší súper v SEHA League. Chorvátsky vicemajster RK Nexe Našice dal Tatranu Prešov poriadne zabrať v premiérovom vzájomnom stretnutí 9. kola prvého ročníka nadnárodnej ligy 13. novembra.

Slovenský majster síce v Našiciach vyhral 36:35, ale na tesnú výhru sa veru nadrel, i čosi pre ňu na ihrisku v tvrdom súboji vytrpel.

Jednou z kľúčových postáv vtedajšieho zápasu bol Saša Radčenko. Tvorca prešovskej hry aj napriek nepríjemnej správe o tragickej udalosti v rodine strhol prešovský tím k finišu, ktorému v búrlivom prostredí domáci celok neodolal.

Dosť vyrovnaná bola aj odveta v Prešove, ktorú v marci tohto roku vyhral Tatran 28:26.

Otáznik nad Sašom Radčenkom

„S Boracom Banja Luka pre svalové zranenie nám chýbal Saša Radčenko. Ani začiatkom tohto týždňa ešte netrénoval. Jeho zdravotný stav sa ale zlepšuje. V dnešnom zápase v Bratislave ho nebudem herne zaťažovať. Myslí ale, že do sobotňajšieho zápasu s Nexe Našice by už mohol byť opäť fit,“ mienil pred odchodom na zápasy Tipos extraligy a SEHA League tréner Tatrana Prešov Djordje Rašič.

„Pre mužstvo je dobré, že po zraneniach sa do našej zostavy znovu vracajú Tomáš Mažár a Michal Urban. V ostatných troch dňoch sme pracovali na tréningoch viac 'zostra'. Hoci nás pasujú za favoritov, oba zápasy berieme s plnou vážnosťou a nechceme v nich podceniť žiaden detail. Čo sa týka ŠKP, tohto ambiciózneho súpera dobre poznáme. Nexe svoj káder v porovnaní s predošlou sezónou omladil. Tým ale nechcem povedať, že by kvalitatívne tým stratil. Našice pre niekoho možno nečakane v minulom kole prehrali vonku s Izvidačom Ljubuški. V aktuálnej tabuľke sú štvrtí o tri body za tretím Vardarom Skopje. Na druhý Prešov strácajú päť a na prvú Croatiu šesť bodov. Takže ak chcú do Final Four, musia vyhrávať. To pravda môžu, ale nie v zápasoch s nami. My máme zase svoje ciele. Za tými si nekompromisne pôjdeme, čo v praxi znamená vyhrávať i na palubovkách súperov.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran čakajú policajti a Našice