Sympatický výkon nováčikovi na body nestačil

V premiére nesklamali. Žbince si však na prvé body ešte musia počkať.
V premiére nesklamali. Žbince si však na prvé body ešte musia počkať. (Autor: ra)
Sportnet|15. aug 2013 o 00:00

Žbince vo svojom premiérovom zápase v šiestej lige doplatili na nepremenené šance, proti Úporu už chcú uspieť.



ŽBINCE. Historická premiéra v šiestoligovej súťaži nedopadla pre Žbinčanov výsledkovo najlepšie.

Kto však videl ich súboj na ihrisku Nacinej Vsi, určite bude súhlasiť s tvrdením, že domácemu mužstvu, ktoré má už v tejto súťaži niečo odohrané, boli vyrovnaným súperom, a ak by si lepšie potykali s koncovkou, mohlo sa zrodiť aj prekvapenie.

Celok z Michalovského okresu, ktorý sa do šiestej ligy zemplínskej dostal na úkor Tušíc, necestoval k štvrtému tímu uplynulého ročníka s veľkými očami. Napokon dvoma gólmi kanoniera Patrika Halušku prehrali 0:2 (0:1).

„Za predvedený výkon sa rozhodne nemusíme hanbiť. Ľudia čakali, že dostaneme od súpera 5-6 gólov, ale opak bol pravdou. Inkasovali sme síce už v druhej minúte, čím sme asi zaplatili nováčikovskú daň, ale potom sme s domácimi odohrali vyrovnanú partiu a dokonca sme si vypracovali tri čisté šance, ktoré sme však nepremenili. Chlapci podali zodpovedný výkon a príkladne bojovali. Dlho bol výsledok otvorený, veď druhý gól strelila Nacina Ves až dvanásť minút pred koncom,“ skonštatoval hrajúci tréner FK Žbince Radovan Melník.

Dôležitý domáci súboj

Aj napriek prehre zanechal nováčik v úvodnom súboji veľmi dobrý dojem a aj diváci po zápase uznali jeho kvality.

„Teší nás, že ľudia hovoria o tom, ako dobre sme hrali. Do súťaže sme nevstupovali s veľkými ambíciami. Išli sme do nej hlavne kvôli našim mladým hráčom, aby si ju vyskúšali a posunuli sa o čosi ďalej,“ hovoril R. Melník, ktorému v prvom zápase chýbali dve opory Pavol Serdy a Lukáš Jurčo.

Druhý menovaný pre zranenie ešte vynechá aj premiérový žbinský duel na domácej pôde v šiestej lige. Ten odohrajú v nedeľu proti ďalšiemu nováčikovi FK Tatran Úpor.

„Dúfam, že prvý zápas doma zvládneme. Bude to dôležitý súboj, pretože Úpor je jedno z tých mužstiev, s ktorými potrebujeme vyhrávať. Rozhodne chceme uspieť,“ uzavrel debatu kormidelník FK.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sympatický výkon nováčikovi na body nestačil