Sylvestr strelil za Aue osem gólov. Začínal ako Hamšík

Sylvestr sa presadil aj v predchádzajúcom zápase, v ktorom Aue remizovalo na pôde Aalenu 2:2. V 58. minúte poslal hostí do vedenia na 2:1. Ilustračná snímka.
Sylvestr sa presadil aj v predchádzajúcom zápase, v ktorom Aue remizovalo na pôde Aalenu 2:2. V 58. minúte poslal hostí do vedenia na 2:1. Ilustračná snímka. (Autor: ARCHÍV SITA)
Ján Mikula|19. feb 2014 o 00:01

Slovenský futbalista, ktorý z Dinama Záhreb hosťuje v druhej nemeckej lige, je pre tím prínosom.

BRATISLAVA. Futbalista Jakub Sylvestr, rodák z Banskej Bystrice, 25-ročný útočník tímu druhej bundesligy Erzgebirge Aue, je čoraz častejšie prínosom. Strelil už osem gólov, a ten posledný bol proti favorizovanému 1. FC Kaiserslautern.

Pekný a najmä trojbodový

Dohrávka 21. kola, v ktorej privítalo Aue 1. FC Kaiserslautern, sa skončila prekvapením. Zariadil ho Sylvestr parádnym spôsobom už v 5. minúte.

Šikovne si nabehol medzi stopérov na kolmú prihrávku a spôsobil v obrane hostí skazu. Najprv si zasekol vracajúceho sa Čecha Šimúnka, potom urobil kľučku na vybiehajúceho brankára Sippela a s prehľadom trafil.

Pekný gól bývalého útočníka Slovana, ktorý je v Aue na hosťovaní z Dinama Záhreb. No najmä jediný, trojbodový. Aue vďaka nemu získalo tri dôležité body a posunulo sa nad čiaru zostupu.

Kaiserslautern bojuje o návrat do bundesligy a v zachraňujúcom sa Aue mal uhrať tri body. Tie by ho posunuli na druhú, postupovú priečku.

Začínal ako Hamšík

Sylvestr pochádza z liahne Jupie Podlavice, kde začínal aj Marek Hamšík. Mnohí ho k nemu aj prirovnávajú, tak ako Hamšík aj on prestúpil do Slovana. Stade ho kúpilo Dinamo Záhreb a potom odišiel na hosťovanie do Aue.

V reprezentácii do 21 rokov odohral tri zápasy a dal jeden gól. V Corgoň lige sa prejavil najvýraznejšie v zápase Slovana proti Tatranu Prešov, ktorý Slovan vyhral vďaka hetriku Sylvestra 3:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Sylvestr strelil za Aue osem gólov. Začínal ako Hamšík