Sýkora po Slovane: My si na nich počkáme v play-off

Koniec série. Košičania po desiatich víťazstvách na Slovane prehrali.
Koniec série. Košičania po desiatich víťazstvách na Slovane prehrali. (Autor: sita)
Sportnet|1. mar 2010 o 00:00

V hokejovej extralige pútal v 48. kole pozornosť súboj tímov, ktoré od polovice januára bodovali kolo čo kolo.

Slovan, už istý víťaz základnej časti, v ťaháku nakoniec zdolal Košice 2:0. Belasí tak ukončili desaťzápasovú víťaznú sériu oceliarov.

KOŠICE. Diváci v Bratislave videli iba dva góly. Oba dali hráči v belasých dresoch. Po druhý raz v tomto ročníku extraligy vyšli košickí strelci naprázdno. Pritom v predchádzajúcich desiatich víťazných dueloch mali oceliari priemer viac ako päť strelených gólov na zápas.

V hľadisku malý fanklub

"Na Slovane to bolo skôr o defenzívach. Inkasovali sme dvakrát v presilovke domácich, po tečovaných a dorážaných pokusoch. My sme také šťastie nemali. Zápas sa lámal za stavu 1:0, keď mohol vyrovnať Rudo Huna. Pri dvojgólovom náskoku Slovana sme už súpera pod tlak nedostali," vrátil sa k piatku útočník HC Košice Juraj Sýkora. Pre bratislavského rodáka pôsobiaceho na východe bol súboj v hlavnom meste tak ako tradične špecifický. V hľadisku mal svoj malý fanklub. "Pozrieť sa prišli mama, otec, brat, kamaráti. A prišli sa pozrieť na košické víťazstvo, hlavne moja rodina. Škoda, že po tej sérii sa ho nedočkali."

Vyrovnané zápasy

Slovan vyhral z posledných 11 kôl desať. Košičania majú rovnakú bilanciu. Vo vzájomných zápasoch však v tejto sezóne dominuje aktuálny líder súťaže. Vyhral všetky štyri zápasy. "Slovan je v pohode celú sezónu. Proti nám mal tentoraz viac šťastia, predtým v Košiciach otočil zápas, aj keď prehrával 0:3. Pritom zakaždým to boli maximálne vyrovnané stretnutia. No nič, my si na nich počkáme v play-off, bodaj by sme tam potom vyhrali my na zápasy 4:0."

Bojujú o tretiu priečku

Košičania bojujú o tretiu priečku. Na tú však pomýšľajú aj v Martine. "Pred nami sú dva duely. Oba chceme vyhrať. Dobré je, že to máme vo svojich rukách, lebo v poslednom zápase základnej časti hráme doma s Martinom, takže to bude priamy súboj o tretie miesto," vraví Juraj Sýkora, ktorý vie, že body oceliari potrebujú aj zo Skalice, kde sa predstavia vo štvrtok v televíznom zápolení. "Jasné, že tam pôjdeme za víťazstvom," dodal autor šiestich gólov a dvanástich asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sýkora po Slovane: My si na nich počkáme v play-off