Sviťania ukázali obrovské srdce

Roman Findura. Z Nitry sa vrátil do Svitu.
Roman Findura. Z Nitry sa vrátil do Svitu. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|21. feb 2011 o 00:00

Basketbalisti Iskry Svit ukázali v zápase s vysoko favorizovanou Nitrou obrovské srdce a vďaka oduševnenému výkonu v druhom polčase zmazali až 18-bodový náskok súpera a po koši Ćosića v poslednej sekunde napínavého súboja vyhrali o jediný bod.

Bravó chlapci, bolo to famózne.

SVIT. Jeden za všetkých - všetci za jedného. Takto hrali po obrátke zverenci trénera Milana Černického. V záverečnej štvrtine dostali svojou hrou do varu aj dovtedy inak spiacich divákov a tí vytvorili elektrizujúcu atmosféru, v ktorej niekoľkokrát zanikol aj hvizd rozhodcovskej píšťalky.

Ešte štyri sekundy pred klaksónom viedli o bod hostia, no po oddychovom čase vyšla domácim záverečná akcia a v Iskra Aréne vypukol ošiaľ radosti.

"Chlapci ma veľmi potešili. Po prvom polčase to nevyzeralo dobre, ale potom dali do toho srdce, išli naplno a začal som veriť, že to dobre dopadne," povedal nám domáci rozohrávač Roman Findura. Sezónu začal v Banskej Bystrici, odkiaľ prestúpil do Nitry, ktorej dres obliekal až do sobotňajšieho duelu, v ktorom za Svit nastúpil práve proti Nitranom.

"Mal som dosť zvláštne pocity a nehralo sa mi proti nim príliš dobre. Napriek tomu sme to zvládli. S chalanmi som pred zápasom absolvoval iba jeden tréning, takže sa do toho ešte musím dostať. Je to pre mňa akoby už aj príprava na budúcu sezónu. Takúto, keď som vystriedal až tri kluby, som ešte nezažil, bola pre mňa osobne veľmi zaujímavá. Vo Svite som doma, mám tu zázemie. Verím, že to tu pôjde a že sa tu usadím," naznačil svoje zámery R. Findura.

Začínajú od podlahy

Hoci Svitu chýbal ich najlepší strelec Američan McCoy i Čech Votroubek, ukázalo sa, že aj bez týchto dvoch hráčov toto mužstvo má svoju kvalitu. "Tento klub si toho prežil už veľa a tréner nám povedal, že nemáme mať stresy a že nás nič netlačí. Zabrali sme v obrane a vyšlo to. Keď tu bol McCoy, bola to trochu iná hra, viac útočná. Len čo odišli nejakí strelci, musíme začať od podlahy, od obrany a postupne sa presadzovať," dodal R. Findura.

((a))

Fakty

BK Iskra Svit - BK SPU Nitra 83:82 (16:29, 16:19, 25:17, 26:17)

ajviac bodov: Čosič 32, Polakovič 27, Znanec 11 - Bosák 28, Montgomery 20, Votroubek 12. TH: 43/33 - 16/7, trojky: 4 - 5, fauly: 19 - 33, rozhodovali: T. Lukáč, Karniš a Hrabuvčin, 500 divákov

Stretnutie začali lepšie hostia z Nitry. V 6. min viedli 20:7. Domáci pôsobili ospalým dojmom a Nitra si udržiavala bezpečný náskok. Svit znížil na 30:37, ale hostia zásluhou deväťbodovej šnúry opäť viedli dvojciferne. Domáci vyrovnali v 33. min na 65:65 a začal sa dramatický záver. Domáci tréner si zobral štyri sekundy pred koncom oddychový čas a nacvičenú akciu s klaksónom zakončil spod koša domáci Čosič.

sita

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sviťania ukázali obrovské srdce