Svidník neuhral ani set

Sportnet|8. okt 2014 o 00:00

Volejbalistov Slávie Svidník čakal počas víkendu náročný program.

V súboji s Myjavou a Prešovom boli favoritmi ich súperi, ktorí papierové predpoklady potvrdili víťazstvami bez straty setu.

SVIDNÍK. V sobotňajšom domácom vystúpení viedli Svidníčania proti Myjave iba raz, v treťom sete, no po prvom technickom time už zverenci trénera M. Májeka držali opraty pevne vo svojich rukách a duel doviedli do víťazného konca bez toho, aby priebeh dramatizovali, pričom si na konto pripísali výhru 0:3 (-15, -19, -22).

Pre prvé dva sety totiž platilo, že hostia si rýchlo vypracovali komfortný náskok a pohodu vo svojich radoch premenili na hladké vedenie 2:0.

Domáci hrýzli iba v úvode tretieho dejstva, kedy viedli 5:1 a 8:5, ale viac v tomto stretnutí zo seba nedostali.

V závere sa síce Svidníčania pokúšali hosťom sťažiť cestu za víťazstvom, keď z 15:19 stiahli na 21:22, no hráči Spartaka mali záver pod kontrolou.

Zaujímavosťou tohto merania síl bolo, že v drese Myjavy sa do Svidníka vrátil bývalý smečiar Slávie Marek Malina, ktorý bol pod Duklou pri jej všetkých doterajších úspechoch, ale bývalých spoluhráčov nešetril, pretože v prvom sete im nastrieľal tri esá a napr. v druhom dejstve potiahol na servise od stavu 5:7 päť podaní.

„Myjava nás prevýšila vo všetkých herných činnostiach, najmä na servise a v prihrávke. Kým my sme ich v domácom prostredí nevedeli pritlačiť podaním, na druhej strane sme si aj ľahšie lopty zo strany Spartaka nedokázali prihrať. Predovšetkým v prvých dvoch setoch Myjavčania ťažili z toho, že vo svojich radoch majú hráčov, ktorí vedia veľmi dobre servovať. Problém bol v tom, že sme ich prvý servis neotočili a následne si hráči súpera začali viac veriť. Snažil som sa ich série prerušovať oddychovými časmi, ale v týchto momentoch ťažili zo svojich skúseností a nenechali sa vyviesť z rytmu,“ konštatoval tréner Slávie Svidník Peter Tholt.

O trpezlivosti

Svidník po minulej sezóne vyšperkovanej ziskom strieborných medailí buduje nový tím a mladí hráči sa výsledkovo nepresadili ani v nedeľu proti Prešovu, ktorý v doterajšom priebehu nestratil ani bod.

Zverenci trénera Ľ. Šalatu si bez väčších ťažkostí poradili aj s východniarskym rivalom 3:0 (17, 14, 17).

Slávia aktuálne ťahá sériu štyroch prehier, no P. Tholt trpezlivo upozorňuje, že k zbieraniu skúseností patria i takéto situácie.

„Obidva víkendové zápasy mali rovnaký priebeh, pretože sme ich prehrali hlavne na servise a prihrávke. Momentálne sme v akomsi kŕči a len dúfam, že sa z neho čoskoro dostaneme, aby sme mohli hrať lepší volejbal. Mám pocit, že mladí chlapci práve teraz zistili, o čom je extraliga, a to im trošku zväzuje ruky aj nohy. Potrebné je cez to prejsť, lebo takýmto fázam sa hráči v ich veku nevyhnú. Verím, že keď sa nám dolieči M. Mikula, naša sila stúpne a budeme hrať volejbal, ktorý sa bude mne ako trénerovi a tiež fanúšikom páčiť, čím sa dopracujeme i k lepším výsledkom,“ dodal P. Tholt.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidník neuhral ani set