Svidník nedal Myjave najmenšiu šancu

Sportnet|26. feb 2013 o 00:00

Volejbalisti Svidníka prerušili v sobotu trojzápasovú sériu bez víťazstva. Na svojej palubovke zdolali Myjavu hladko 3:0.



SVIDNÍK. Vzájomný zápas medzi Legend Watches Slávia Svidník a Spartak VKP Myjava mal dať odpoveď na viaceré otázky.

Po poslednej lopte v stretnutí platilo, že hostia definitívne obsadia v nadstavbe štvrtú priečku a zverenci trénera Jaroslava Vlka ostávajú v hre o prvé miesto.

Svidníčania nastupovali na tento duel po troch prehrách a hoci Spartak VKP zdolal pred týždňom doma Volley Team, na pohodu v obidvoch táboroch to vplyv nemalo.

Hráči Slávie kráčali za víťazstvom nekompromisným spôsobom a ani v jednom z troch setov drámu nepripustili. Na rozdiel od predchádzajúcich vystúpení dokázali svojho súpera prinútiť k chybám, ktoré aj vďaka zlepšeným individuálnym výkonom bez váhania trestali.

„V každom sete sme udávali tón a vždy sme si vypracovali náskok, ktorý nám dovolil hrať v koncovkách uvoľnenejšie. Vďaka tomu sme mohli viac riskovať na podaní a keď nám vychádzala aj prihrávka, nemali sme s prekonávaním kvalitnej obrany Myjavy problém. Individuálne sa darilo krajným smečiarom Drobňákovi so Sopkom, pričom strojcom nášho úspechu bol predovšetkým Mikula, ktorý prvýkrát nastúpil na poste univerzála a uhral 18 bodov,“ hodnotil tréner Legend Watches Slávia Svidník Jaroslav Vlk.

Bodové lopty

Posledné tri prehry a zamotaná situácia v tabuľke nadstavbovej časti Svidníčanom na pohode nepridávali, ale mužstvo ukázalo proti Myjave mentálnu odolnosť a stretnutie, v ktorom bolo papierovým favoritom zvládlo za 66 minút hladko 3:0 (18, 18, 20).

„Od Slovenského pohára na hráčov tlačím, aby boli dôraznejší a ešte tvrdšie na sebe pracovali. V poslednej dobe bolo naším najväčším problémom dohrávanie bodových lôpt, preto sme sa na to sústredili. Myjavu sme nielen nútili k chybám, ale dokázali sme ich aj využívať v náš prospech, čo je dobrý a pozitívny signál,“ dodal J. Vlk.

Vďaka výhre s Myjavou ostáva Slávia v hre o čo najvýhodnejšiu pozíciu pre play–off. V prípade víťazstva nad Volley Teamom skončí Svidník druhý a pokiaľ by Myjava zdolala Humenné, pôjde víťaz základnej časti do vyraďovacích bojov z prvého miesta.

„Do play–off už nie je veľa času a mali sme obdobie, keď sme si museli niektoré veci vydiskutovať. Hráči si však uvedomujú, že sa blíži záver sezóny a potrebujeme víťazstvá. Myslím si, že výkon proti Myjave nás zdvihne hore a na Volley Team sa pripravíme tak, aby sme boli úspešní. Verím, že aj po niektorých zmenách v zostave sme sa nakopli a na play–off budeme dobre pripravení,“ uviedol J. Vlk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidník nedal Myjave najmenšiu šancu