Svetislav Verkič: Novi Sad je nevyspytateľný súper

Sportnet|6. dec 2013 o 00:00

Srbský hádzanársky legionár, brankár majstrovského Tatrana Prešov, pre bolesti chrbta pred cestou do Slovinska trénoval iba raz.

K hráčom, ktorým sa zdravotné ťažkosti v ostatnom čase nevyhli, patril aj Svetislav Verkič. Srbský hádzanársky legionár, brankár majstrovského Tatrana Prešov, pre bolesti chrbta pred cestou do Slovinska na odvetný zápas Pohára EHF s Mariborom Branik trénoval iba raz. Napriek tomu sa medzi žrde postavil a aj on sa výborným výkonom pričinil o postup prešovských hádzanárov.

PREŠOV. Tatran Prešov je účastníkom skupinovej fázy Pohára EHF, no slovenský majster má opäť chúťky postúpiť aj do Final Four nadnárodnej SEHA Gazprom South Stream League.

Nové Zámky v Prešove ostanú

Naštartované k tomu má celkom dobre. Po jedenástich kolách je Tatran Prešov druhý za chorvátskym majstrom RK Croatia Osiguranje Záhreb. Nuž a postavenie na špici tejto silnej nadnárodnej ligy mieni udržať i pred posledným tohtoročným zvonením.

V nedeľu od 19.30 h hrá zápas dvanásteho kola v Srbsku s Vojvodinou Novi Sad. Pred odchodom do dejiska zápasu však čaká Prešovčanov stretnutie štrnásteho kola slovenskej extraligy s Novými Zámkami. To je na programe v Tatran handball arene dnes od 18. hodiny.

Novozámockí hádzanári po jeho skončení ostanú v Prešove. Zajtra sa zase vrátia do THA. Od 14. hodiny odohrajú extraligový zápas s výberom SR 20, ktorý, ako je známe, je zložený z juniorov prešovského Tatrana.

Rábek možno, Krzysztofik zrejme nie

„Pochopiteľne, ťažší zápas nás čaká v nedeľu v Novom Sade. Tatran sa však už tiež presvedčil, že žiadneho súpera sa podceniť nevyplatí. V dnešnom extraligovom stretnutí s Novými Zámkami je Prešov jednoznačným favoritom. Napriek tomu aj tento súboj berieme vážne. Pravdou je, že viacerí sme mali, niektorí ešte stále majú určité zdravotné problémy. Nekompletní sme ale boli aj v Maribore. Šancu dostali tí, ktorí inak hrávali dovtedy pomenej. Treba zopakovať, že ju využili, ako sa patrí. Myslím, že tréner Peter Hatalčík dá i dnes väčší priestor napríklad Guzymu, Krokovi, Čípovi, Hrstkovi, Hruščákovi. Trénuje už aj Rábek, takže možno i on nastúpi proti svojmu bývalému klubu,“ mienil gólman Tatrana Prešova S. Verkič.

Podľa našich informácií zrejme ešte nenastúpi so zraneným ramenom laborujúci poľský reprezentačný pivot Krzysztofik a na listine maródov ostáva aj Mi. Urban.

Raz zažiaria, inokedy prepadnú

Na nedeľný zápas SEHA GSS ligy sa zvlášť teší brankár slovenského majstra S. Verkič. V podstate sa vracia domov. Trvalo býva len dvanásť kilometrov od Nového Sadu, za Vojvodinu v minulosti aj chytal.

„Samozrejme, na zápas s Vojvodinou sa veľmi teším. Zdravotne som celkom v poriadku. V Novom Sade mám množstvo známych, ktorí sú zvedaví na Prešov i na mňa. Momentálne som hráčom Tatrana. Viem, že sa zvítam aj s nejakými kamarátmi. Akonáhle vybehnem na ihrisko, v tom momente už nikoho nepoznám, maximálne sa koncentrujem na svoje povinnosti, na svoj výkon. Prešov má svoje ciele, razí si svoju cestu za nimi a ja chcem byť súčasťou ich úspešného naplňovania," povedal.

"Stretnutie s Vojvodinou je pre nás tiež veľmi dôležité. Chceme udržať súčasné postavenie v tabuľke. Jednoznačným cieľom je účasť vo Final Four. Nesmie sa nám teda stať to, čo v Našiciach, kde sme nečakane zakopli. Vojvodina je nevyspytateľné mužstvo. Raz zažiari, inokedy prepadne. V Prešove prehrala napríklad o sedem, no v nasledujúcom kole vyhrala v Našiciach na pôde chorvátskeho vicemajstra o dva. Potrápila aj Croatiu Záhreb, ktorej podľahla iba o dva góly. Aj preto vravím, že iba maximálne koncentrovaný, kvalitný a zodpovedný výkon nám môže zaručiť očakávanú výhru.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svetislav Verkič: Novi Sad je nevyspytateľný súper