Švédi postupujú, vyhrali nad Rakúskom 3:0

(Autor: SITA)
TASR|2. máj 2011 o 22:22

Hokejisti Švédska zvíťazili v druhom pondelňajšom zápase C-skupiny majstrovstiev sveta nad Rakúskom 3:0.

KOŠICE. Hokejisti Švédska zvíťazili v druhom pondelňajšom zápase C-skupiny majstrovstiev sveta nad Rakúskom 3:0 a zabezpečili si tak postup do osemfinále. O triumfe "troch koruniek" rozhodol dvoma gólmi útočník Niklas Persson.

Konečné poradie v skupine určia stredajšie tretie zápasy. O 16.15 hod. sa najprv v súboji medzi Nórskom a Rakúskom rozhodne o poslednom postupujúcom a vo večernom dueli si USA zmerajú sily so Švédskom.

Švédsko - Rakúsko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 20. Persson (Eriksson, Nilsson), 26. Persson (Petrasek, Nilsson), 43. Pääjärvi (Petrasek). Rozhodcovia: Partanen (Fín.), Šindler (ČR) - Hribar (Slov.), Semionov (Est.), vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3704 divákov.

Švédsko: Fasth - Petrasek, Gunnarsson, Ekman Larsson, Kronwall, Erixon, Grossman, Fernholm - Pääjärvi, Berglund, Thörnberg - Nilsson, Kruger, Eriksson - Silfverberg, Bäcklund, Tedenby - Wallin, Persson, Sjögren - Ericksson

Rakúsko: Weinhandl - Werenka, Trattnig, Schumnnig, Unterluggauer, Lakos, R. Lukas, Altmann, Reichel - Latusa, Koch, Welser - M. Raffl, Kaspitz, T. Raffl - Rotter, P. Lukas, Setzinger - Harand, Hundertpfund

Niklas Persson, útočník Švédska a strelec dvoch gólov: "Prvá tretina bola z našej strany príšerná. Súper mal viacero šancí a mohol pokojne vyhrávať o dva góly. Nakoniec sme skórovali my a odvtedy sme hrali približne tak ako bolo treba. Góly ma tešia, no dúfam, že aj moje výkony budú mať ešte stúpajúcu tendenciu."

David Petrasek, obranca Švédska: "Nebol to jednoduchý zápas. Museli sme vyhrať, no v prvej tretine sme sa trápili. Našťastie nás podržal brankár niekoľkými výbornými zákrokmi a od druhej tretiny sme sa herne chytili. Napriek víťazstvu zatiaľ s našimi výkonmi nemôžeme byť spokojní. Niekde však musíme začať a toto by mohol byť ten začiatok."

Oliver Setzinger, útočník Rakúska: "Celkovo tento zápas hodnotím pozitívne, Švédi si zaslúžili zvíťaziť. Hrali sme celkom dobrý hokej, no nestačilo to. Mali sme šance, ja asi najväčšiu, keď som šiel sám na brankára, no vystihol môj úmysel. Keby sme boli premenili niektorú z týchto šancí, mohlo to byť zaujímavejšie."

Prvá tretina patrila prekvapujúco rakúskemu tímu. Ten nielenže prestrieľal svojho favorizovaného súpera, ale vytvoril si aj dve sľubné príležitosti. Najprv v 7. minúte neuspel v tutovke Reichel a o šesť minút neskôr neprekonal Fastha vo švédskej bráne ani Setzinger, ktorý sa na neho rútil sám od polovice ihriska. Severania udreli 21 sekúnd pred koncom úvodnej tretiny, keď rýchle prečíslenie zakončil presnou strelou Persson - 1:0.

Ten istý hráč prekonal gólmana Weinhandla aj v 26. minúte a Švédi od tohto momentu začali kontrolovať hru - 2:0. Rakúsky tím aj po druhom inkasovanom góle predvádzal sympatický výkon, ku ktorému ho hnala početná skupina fanúšikov, no neprekonateľným problémom pre nich aj naďalej zostával Fasth.

Švédom vyšiel úvod záverečného dejstva, keď v 43. minúte Pääjärvi potrestal vylúčenie Latusa a zvýšil tak už na 3:0. Rakúšania následne akoby začali šetriť sily na svoj najdôležitejší duel v skupine proti Nórsku a smerom dopredu nevyvíjali takú aktivitu ako dovtedy. Stav 3:0 sa až do konca zápasu nezmenil a Švédi si tak po prehre s Nórskom napravili reputáciu a zároveň zabezpečili postup do osemfinále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Švédi postupujú, vyhrali nad Rakúskom 3:0