Šupler nebol doma v Poprade prorokom

Netradičná oslava. Popradčania sa tešia z triumfu nad CSKA.
Netradičná oslava. Popradčania sa tešia z triumfu nad CSKA. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|28. dec 2011 o 00:00

Hokejisti HC Lev Poprad sa po sérii troch domácich prehier v rade dočkali plného bodového zisku, keď v dôležitom zápase v boji o play-off zdolali CSKA Moskva po výbornom výkone 3:1.



POPRAD. Po obojstranne opatrnej úvodnej časti hry to tímy rozbalili v druhej tretine. Do vedenia išli zásluhou Špirka domáci hráči a po dvoch góloch Nedorosta v tretej tretine viedli už rozdielom triedy. Hostia v presilovej hre o dvoch hráčov už len kozmeticky zmiernili svoju prehru.

„Po troch prehrách v rade o gól sme toto víťazstvo veľmi potrebovali. Bol to zápas o šesť bodov, lebo v prípade neúspechu by nám súper ušiel až na rozdiel jedenástich bodov, takto je to teraz päť. V prvej tretine to nebolo dobré, znovu sme si koledovali, no od druhej časti sa to zlepšilo,“ uviedol dvojgólový strelec zápasu Václav Nedorost, ktorý svoje zásahy ihneď na ľade patrične oslávil.

„Po tom prvom to bolo naplánované, no pri tom druhom som vyhodil hokejku do vzduchu, čo bolo aj na nešportové správanie, takže nabudúce by som to už neurobil,“ poznamenal V. Nedorost.

Otcovia Adamkov skórovali

Okrem Nedorosta skóroval v pondelok aj Špirko, teda dvaja otcovia nedávno narodených synov Adamov.

„So Špirom sa nám to stáva často, že, keď dá gól on, mne sa to podarí tiež. Som rád, že nám to opäť vyšlo,“ dodal V. Nedorost, ktorý svoje dva zásahy symbolicky venoval práve svojmu malému Adamkovi.

Spokojný bol po stretnutí aj Rastislav Špirko, ktorý skóroval po dlhšom čase.

„Dlho som neskóroval, takže som rád, že to pomohlo mužstvu i mne osobne. Gólovú útočnú akciu dobre doplnil z druhej vlny Braňo Mezei, Juro Mikúš mi to tam pekne prihral a ja som už mal pred sebou odkrytú časť brány,“ povedal R. Špirko.

Surový: Atmosféru môžeme Popradu závidieť

Naopak, smútok zavládol v radoch hráčov CSKA Moskva, ktorým sa v decembri vôbec nedarí.

„Cez pár dní voľna, ktoré nás teraz čakajú, sa musíme dať dokopy a po Novom roku musíme začať vyhrávať zápasy. Snažili sme sa prispôsobiť tomuto menšiemu ihrisku, ale domáci hrali výborne. Stále sa pohybujeme na hranici play-off, čo je naším cieľom. V klube je cítiť odhodlanie, no je tam aj ten tlak. Máme teraz trochu dlhšiu hernú krízu, tá však počas sezóny zastihne každé mužstvo,“ naznačil slovenský útočník v službách moskovského CSKA Tomáš Surový.

A ako sa mu hralo v Poprade, kde už v minulosti pôsobil ešte počas svojej základnej vojenskej služby? „Bol to zvláštny pocit. Atmosféru na tomto štadióne však môžu Popradu, asi iba okrem Rigy, závidieť všetky ostatné kluby KHL,“ uzavrel T. Surový.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šupler nebol doma v Poprade prorokom