Suhonen už hokejistov Banskej Bystrice nevedie

Alpo Suhonen (vľavo) spoločne s Vladimírom Országhom
Alpo Suhonen (vľavo) spoločne s Vladimírom Országhom (Autor: SITA)
SITA|1. nov 2011 o 16:45

Fínsky hokejový kormidelník Alpo Suhonen rezignoval na post šéftrénera extraligového HC ´05 Banská Bystrica.

BANSKÁ BYSTRICA. Zodpovednosť za vedenie A-mužstva preberajú hlavný tréner Milan Staš a jeho asistent Vladimír Országh.

"Na základe doterajších výsledkov ponúkol šéftréner Alpo Suhonen svoju rezignáciu na vedenie A-družstva klubu v Tipsport extralige. Vedenie klubu jeho rezignáciu prijalo. Pán Suhonen ostane aj naďalej pracovať v štruktúrach klubu," informoval agentúru SITA riaditeľ HC ´05 Banská Bystrica Ľubomír Lenár.

Šesťdesiattriročný Suhonen bol šéftrénerom v Banskej Bystrici od leta tohto roku. Hokejový svetobežník má bohaté skúsenosti, v rokoch 1982 až 1986 viedol fínsku reprezentáciu.

V roku 2000 sa preslávil ako prvý Európan v úlohe hlavného trénera mužstva NHL Chicago Blackhawks. V asistentskej pozícii pôsobil v prestížnej zámorskej súťaži vo Winnipegu a Toronte. V ostatných rokoch sa angažoval vo švajčiarskom hokeji.

Najprv pôsobil v Berne, pomáhal pri švajčiarskej reprezentácii do 18 rokov a v uplynulej sezóne pracoval ako generálny mananžér tímu Kloten Flyers. Pod vedením Suhonena nemali Banskobystričania najlepší vstup do sezóny, z osemnástich zápasov vyhrali tri v riadnom hracom čase a po jednom v predĺžení a po samostatných nájazdov. V tabuľke Tipsport extraligy je HC ´05 so 17 bodmi na 9. mieste.

Milan Staš viedol Banskú Bystricu už v predchádzajúcich sezónach, v ročníku 2010/11 získal s klubom bronzové medaily.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Suhonen už hokejistov Banskej Bystrice nevedie