Sú veľmi sklamaní, ale ešte sa nevzdávajú

Ondrej Duda. Košický stredopoliar (v strede) tvrdí, že proti Srbom mali Slováci viac z hry...
Ondrej Duda. Košický stredopoliar (v strede) tvrdí, že proti Srbom mali Slováci viac z hry... (Autor: tasr)
Sportnet|8. jún 2013 o 00:00

Úvod kvalifikačného turnaja Elite Round o postup na futbalové majstrovstvá Európy hráčov do 19 rokov bol pre slovenských mladíkov ako zlý sen.

Domácemu Srbsku podľahli v neveľkom mestečku Jakovo neďaleko Belehradu 0:4, a šanca prebojovať sa na záverečný turnaj ME do Litvy (20. júla - 1. augusta), kde pocestuje len víťaz 2. skupiny, sa scvrkla na minimum.

KOŠICE. Mladí Slováci sa hotovali srbských rovesníkov, favoritov skupiny, poriadne potrápiť, a väčšina z nich verila v úspešný výsledok, lebo to bol kľúčový zápas celého kvalifikačného turnaja, na ktorom hrajú okrem Srbov a Slovákov aj tímy Švajčiarska a Írska (tie dosiahli vo štvrtok v úvodnom kole vo vzájomnom súboji remízu 2:2).

Kľúčový, ale azda nie rozhodujúci

Po prehre 0:4 so Srbskom zavládlo v našom tábore veľké sklamanie, ale podľa stredopoliara MFK Košice Ondreja Dudu je to príliš krutý výsledok.

„Pretože si myslím, že väčšinu zápasu sme mali viac z hry, domácemu mužstvu sme boli minimálne rovnocenným partnerom. Rozhodne sme čakali úplne iný výsledok, ako prehru rozdielom triedy. Srbi hrali najmä na brejky, a tie im dokonale vyšli. Takisto aj jeden priamy kop, a o výsledku bolo prakticky v rozpätí šiestich minút, od 42. do 48., rozhodnuté. Sme veľmi sklamaní, ale ešte máme pred sebou dva zápasy (dnes o 17.30 h v Jakove proti Írsku a v utorok o 17.30 h v Belehrade proti Švajčiarsku - pozn. red.), ktoré sa pokúsime vyhrať, a uvidíme, ako sa vykryštalizuje situácia v skupine, či bude, ak sa nám to podarí, stačiť na postup tých šesť bodov. Nádeje sa ešte nevzdávame, stále je o čo hrať, budeme bojovať až do konca. Určite, úvodný zápas so Srbmi bol pre nás kľúčový, ale veríme, že ešte nebol rozhodujúci. Teraz sme ho už vypustili z hláv, nechceme naňho myslieť, ideme ďalej a sústredíme sa na ďalších súperov,“ vraví talentovaný Košičan, ktorý sa proti Srbom dostal na ihrisko iba na posledných sedem minút, za beznádejného stavu pre Slovensko.

„Keď sa zápas prakticky už iba dohrával, už sa s ním nedalo nič urobiť. Ale mne je jedno, či sa na ihrisko dostanem až na konci zápasu, alebo nastúpim v základnej zostave. Stále chcem ísť hrať, a snažil som sa užiť si aj tie posledné minúty proti Srbom.“

Veď hrať na takom dôležitom turnaji v reprezentačnom drese nie je každodenná záležitosť. „Hrali sme síce v takej dedinke, na štadióne s jednou tribúnkou, ale bola zaplnená, a Srbi mali značnú podporu.“

Hlavy si vetrali na tréningu

Tréneri Milan Malatinský a jeho asistent Cyril Stachura zvolili ráno po bolestivom zážitku so Srbmi tréningovú liečebnú metódu, aby si chlapci prevetrali hlavy na čerstvom vzduchu.

„Bol to len taký ľahký výklus, a popoludní sme mali regeneráciu, studenú vodu, vírivky. V sobotu predpoludním budeme mať ešte strečing, a potom už prípravu na podvečerný zápas s Írmi. Určite si pozrieme ich súboj so Švajčiarmi, a ešte sa vrátime aj k nášmu zápasu so Srbmi, aby sme si rozobrali naše chyby,“ referoval nám zo Srbska Ondrej Duda.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sú veľmi sklamaní, ale ešte sa nevzdávajú