Štyria hráči Slovana dostali nové zmluvy, Bartovič na tri roky

Milan Bartovič so Slovanom predĺžil zmluvu o ďalšie tri roky.
Milan Bartovič so Slovanom predĺžil zmluvu o ďalšie tri roky. (Autor: SITA)
TASR|21. jan 2014 o 11:00

Na ďalšie dve sezóny si klub poistil obrancu Tomáša Mojžíša a útočné duo Mário Bližňák - Andrej Šťastný.

BRATISLAVA. Vedenie slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovana Bratislava predĺžilo v utorok zmluvy štyrom hráčom.

Trojročný kontrakt získal útočník Milan Bartovič, na ďalšie dve sezóny si klub poistil obrancu Tomáša Mojžíša a útočné duo Mário Bližňák - Andrej Šťastný.

Bartovič podpísal na tri roky

Tridsaťdvaročný kapitán Slovana Bartovič sa s klubom dohodol na pokračovaní spolupráce počas ďalších troch rokov.

Skúsený krídelník bude reprezentovať Slovensko na olympijskom turnaji v Soči a prednedávnom sa zúčastnil na Zápase hviezd KHL. V priebehu sezóny nazbieral v 41 zápasoch 25 kanadských bodov (11+14).

O ďalšie dva roky si pobyt v Bratislave predĺžili Mário Bližňák a Andrej Šťastný. Kým prvý menovaný zaznamenal v priebehu sezóny zatiaľ 7 bodov, Šťastný získal o bod viac. Obaja prišli do Slovana ešte pred prvou sezónou v KHL.

S podmienkami novej zmluvy zo strany vedenia bratislavského klubu súhlasil aj český bek Tomáš Mojžíš. Z defenzívnych radov tímu trénera Rostislava Čadu má najlepšie štatistiky v plus/mínus (0) a po Michalovi Sersenovi je s 13 bodmi druhým najproduktívnejším zadákom.

Hokejisti Slovana sú v tabuľke Západnej konferencie na 11. priečke s 56 bodmi. Na ôsme miesto, ktoré zaručuje účasť v play off, strácajú trinásť bodov.

Vondrka do Ruska neodletel

Slovan dnes zároveň odletel na záverečný trip v základnej časti. Bude sa počas neho musieť zaobísť bez svojho elitného kanoniera Michala Vondrku.

"Nepocestuje s nami, lebo má zranené slabiny. Ak všetko dobre pôjde, obranca Michal Sersen by sa k tímu mohol pripojiť, keď by za nami priletel do Moskvy," cituje utorkové vydanie denníka Šport trénera Slovana Rostislava Čadu.

Tridsaťjedenročný český krídelník Vondrka je s dvanástimi gólmi spoločne s partnerom z útoku Michelom Miklíkom najlepším strelcom Slovana v tejto sezóne KHL.

Bratislavčania vyrazili na za súpermi v utorok, v stredu na nich čaká duel v Kazani (16.00 SEČ), v piatok v Nižnom Novgorode (16.00 SEČ), v nedeľu nastúpia na ľade Viťaza Podoľsk.

O týždeň v utorok u obhajcu Gagarinovho pohára Dinama Moskva. Vo výprave Slovana je podľa klubového webu 26 hráčov - dvaja brankári, deväť obrancov a pätnásť útočníkov. Slovan zaostáva za play-off o 13 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Štyria hráči Slovana dostali nové zmluvy, Bartovič na tri roky