Štyri turnaje žiakov Svinice za mesiac

Sportnet|9. júl 2009 o 00:00

V letných mesiacoch sa futbaloví žiaci TJ Štart Svinica zúčastnili hneď niekoľkých zaujímavých turnajov. Najatraktívnejší bol ten prvý, keď si nádeje z obce v okrese Košice-okolie zahrali v jednej z najfutbalovejších krajín Európy - Taliansku.

KOŠICE.

Boli aj v Taliansku

Na 13. ročníku Citta Della Fortuna sa okrem Sviničanov zúčastnili mužstvá z Talianska, Česka a Francúzska. Slovenský zástupca zdolal talianske Orso Fano B 6:0, s francúzskym Cergy Pontoise prehral 0:2 a v zápase o 3. miesto po bezgólovej remíze vyhral na penalty 3:2 nad Orso Fano A. Najlepším brankárom bol vyhlásený Erik Vojtko. "Bol to vydarený turnaj a hoci sa nám ho do tretice nepodarilo vyhrať, spokojní sme boli aj s tretím miestom," zhodnotil tréner Vladimír Martaus.

O niekoľko dní neskôr sa mladší žiaci Svinice stali víťazmi turnaja Kechnec Cup, keď zdolali Seňu 2:1, s Kechnecom remizovali 1:1 a porazili maďarský Gönc 6:2. Pod vedením Imricha Šuchtu sa tak tešili z celkového prvenstva. V rovnaký deň získali starší žiaci klubu druhé miesto na Memoriáli Ľ. Matyáša vo Vyšnom Opátskom, keď po výhrach v skupine nad Gečou 6:0, výberom Košíc-Jazera 2:1 podľahli vo finále KAC Košice po remíze 0:0 na penalty 2:4. Najlepším brankárom bol vyhlásený Rastislav Sékeľ.

Doma druhí

Uplynulý víkend zorganizovali Sviničania turnaj aj sami, hralo sa o Pohár predsedu klubu. Usporiadateľov zamrzelo, že tesne pred podujatím sa odhlásili maďarský Encs i ukrajinský Užhorod, ale turnaj bol i tak medzinárodný zásluhou poľského tímu Marcinky Kepno. Domáci remizovali s Výberom ObFZ Košice-okolie 2:2, podľahli FK Safi Prešov "95" 2:3 (tento výsledok sa do konečnej tabuľky nepočítal, súper štartoval mimo turnaja), zdolali FK Safi Prešov 4:2 a v záverečnom dueli bojovali o víťazstvo na turnaji s poľským zástupcom. Kepnu stačila aj remíza, a tú si výsledkom 1:1 aj uhrali. Aj strieborný stupienok bol však pre domácich dobrý, najlepším hráčom sa stal Lukáš Pastor, najmladším účastníkom bol Patrik Takáč.

Žiacke tímy FK Štart Svinica tak absolvovali v priebehu mesiaca spolu štyri turnaje, z ktorých si odniesli dve prvenstvá a dve druhé miesta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štyri turnaje žiakov Svinice za mesiac