Stropkov málo dáva, no málo aj inkasuje

Spoľahliví. Stropkovčania vynikajú dobrou defenzívou, ktorá vyvažuje i resty v zakončení.
Spoľahliví. Stropkovčania vynikajú dobrou defenzívou, ktorá vyvažuje i resty v zakončení. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|31. máj 2013 o 00:00

V najvyššej regionálnej futbalovej súťaži ide do tuhého. Na rade sú záverečné tri kolá IV. ligy.

V najvyššej regionálnej futbalovej súťaži ide do tuhého. Na rade sú záverečné tri kolá IV. ligy a relatívne ľahšie sa dýcha už tým, ktorí sú si istí svojím postavením, netrápia ich pochybnosti súvisiace s postupom či zostupom.

STROPKOV. Do tejto kategórie určite patri aj kolektív MŠK Tesla Stropkov, ktorý sa drží v hornej polovici pelotónu a vo zvyšných vystúpeniach by si toto postavenie chcel udržať. Zaujímavé však je, že solídna priečka mu patrí napriek niektorým slabinám. Ide hlavne o nedostatočnú streleckú produktivitu.

V jarnej časti ročníka zverenci trénera Igora Tabiša len v dvoch meraniach síl dokázali zaznamenať viac než jeden gól.

Dva odlišné výkony

„Keby sme vedeli, v čom to je, okamžite by sme to odstránili,“ pousmial sa pri zmienke o spravidla maximálne jednogólovej muške kormidelník a dodal, že niekedy trafí hráč aj zo šatne, inokedy spáli i nemožné. Pre jeho zverencov platí skôr to druhé.

„Trebárs i v Giraltovciach sme mohli pri lepšom využívaní možností rozhodnúť o našom úspechu oveľa skôr a nestrachovať sa o plný bodový zisk až do záverečných minút.“

Ešte dobre pre nich, že Stropkovčania tiež málo inkasujú a tak vyvažujú slabinu vo finálnej fáze.

„To je ešte podstatnejšie, že často neumožňujeme súperom, aby nás prekonali.“

Zásluhu na kvalitnom bránení má celý kolektív a rozchytal sa i ochranca svätyne Hažer.

V uplynulých dvoch zápasoch vonku mančaft predviedol rozličné výkony. Kým v Giraltovciach v derby hostia zlomili dobrú sériu súpera, na ihrisku Spišského Podhradia vyšli nielenže strelecky naprázdno, ale sa nechali zaskočiť i jediným zásahom domácich.

Tí bojujú o udržanie sa a tento duel bol pre nich jeden z kľúčových. Dalo by sa očakávať, že taký dôležitý zápas bude plný nervozity, ostrých súbojov a hry od podlahy popretkávanej i mnohými faulami. Na počudovanie sa však zápolenie dialo v pokojnej, až pohodovej atmosfére a rozhodca nemusel ukázať ani jednu kartu. Keby si ich zabudol doma, nič by sa nestalo.

Preverí ich líder

I. Tabiš ozrejmil tento jav i poukázaním na situáciu v jeho tíme, kde mladí chlapci mali na sklonku uplynulého týždňa povinnosti v škole a navyše v nohách aj ťažký duel s Banskobystričanmi. Preto boli dosť unavení, bez veľkého elánu a navyše na súpiske figurovalo málo jednotlivcov (chýbali vykartičkovaní Bilas aj Pavlík).

„Nabádal som hráčov, aby si dávali pozor, nezranili sa, lebo nás nie je dosť a teraz nás čaká doma líder a dorastencov zase vystúpenie vo Vranove. Preto sa hralo bez mimoriadneho nasadenia, slušne, možno až príliš... Domáci rozhodne urobili viac pre to, aby obstáli. “

Nuž, seniori si bez výpomoci dorastencov ani nevedia predstaviť svoje fungovanie. Podstatné je, že samotný kouč je príjemne zaskočený počínaním si tímu a ako povedal, klamal by, keby bral pred časom prognózy o takejto pozícii ako reálne.

„Chlapci ma milo prekvapili, sústavne makajú. Futbal hrať vedia a darí sa im usporiadať si všetko aj v hlave.“

Túto nedeľu Stropkovčania privítajú Bardejovskú Novú Ves. K dispozícii stále nebude kapitán Pavlík, no tabišovci mienia eliminovať prednosti vedúceho celku.

„Nevidel som ho síce hrať, ale viem, že si počína podobne ako Sninčania a ťaží z dravosti i behavosti omladiny sústredenej okolo Fera Šottu. Preto očakávam ťažký duel s fyzickými nárokmi na jeho aktérov,“ vyslovil predpoklad kormidelník Stropkova.






Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stropkov málo dáva, no málo aj inkasuje