Na olympiádu myslí aj Barteková. Sústredím sa každý terč, vraví

Danka Barteková.
Danka Barteková. (Autor: TASR)
SITA|4. okt 2022 o 14:35

Na MS sa predstaví v súťaži jednotlivkýň, družstiev aj v mixe.

BRATISLAVA. Krátko po úspešných majstrovstvách Európy v cyperskej Larnake sa slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková predstaví na svetovom šampionáte v streľbe z brokových zbraní v Osijeku.

V disciplíne skeet zabojuje o miestenku na OH 2024 v Paríži. V Larnake získala dve bronzové medaily, no účasť na olympiáde si tam ešte nezaistila.

"Bolo to skvelé, pretože to bolo presne 20 rokov od momentu, ako som získala v Taliansku svoju prvú, ešte iba juniorskú medailu," povedala v tlačovej správe Športového centra polície (ŠCP) o svojom účinkovaní na ME na Cypre.

K zisku olympijskej miestenky jej tam chýbal len jeden trafený terč, v Osijeku jej stačí skončiť v najlepšej štvorke. Chce sa však sústrediť na svoj výkon.

"Viem, že mám na to, aby som vybojovala dobré umiestnenie. No viem aj to, ako musí všetko zapadnúť, aby sa to stalo. Sústredím sa každý jeden terč a počítať sa bude, až keď bude koniec," uviedla bronzová medailistka z OH 2012.

Na MS v Chorvátsku sa predstaví v individuálnej súťaži, v mixe so Štefanom Zemkom a v súťaži družstiev s Monikou Štibravou a Vanesou Hockovou.

"Som veľmi rada, že som ho po majstrovstvách Európy ešte presvedčila, aby potrénoval. Tam sme skončili na deviatom mieste.

Verím, že v dobrej forme budeme aj v Osijeku," dodala na margo spolupráce so Zemkom 37-ročná rodáčka z Trenčína, ktorá je aj členka MOV.

Barteková by úspešným vystúpením v Osijeku mohla napodobniť Zuzanu Rehák Štefečekovú, ktorá si práve na MS vybojovala olympijskú miestenku v trape.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Na olympiádu myslí aj Barteková. Sústredím sa každý terč, vraví