Streleckú chuť Lapošovi nezmazala ani osobka

Róbert Lapoš. Najlepší strelec štvrtoligovej jesene uvažuje o zahraničí.
Róbert Lapoš. Najlepší strelec štvrtoligovej jesene uvažuje o zahraničí. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|9. jan 2014 o 00:00

Róbert Lapoš sa v jesennej časti IV. futbalovej ligy strelecky presadil, dal 16 gólov.

V minulom ročníku sa ešte strelecky nejako extra nepresadzoval, ale v jesennej časti IV. futbalovej ligy doslova explodoval. Róbert Lapoš – lebo o ňom je reč – sa stal možno aj prekvapivo kráľom medzi kanoniermi so 16 gólmi. Svojou porciou značne pomohol Sabinovu k aktuálnemu postaveniu, veď zaznamenal viac ako polovicu gólov MFK Slovan. Tento urastený borec (je vysoký 186 centimetrov) sa považuje za silového zakončovateľa, párkrát sa presadil hlavičkou, ale zväčša prekonával brankárov pravou nohou.

SABINOV. To, že mu to tak sypalo, pripisuje aj tomu, že mal šikovných spoluhráčov, s ktorými sa už zohral, a preto vzájomná spolupráca vzorne klapala.

Zužitkoval prihrávky spoluhráčov

Zaslúžene sa dostal aj do Jedenástky roka najvyššej regionálnej futbalovej súťaže.

„Nečakal som nielen toto ocenenie, ale ani to, že sa mi bude v koncovke tak dariť. Určite som mal i šťastie na šikovných spoluhráčov, ktorí ma zásobovali dobrými loptami a po týchto prihrávkach som skóroval. Azda najviac Jano Dlugoš mi to vedel naservírovať,“ rozhovoril sa „polčasový“ kanonier.

Priznal, že postupne si našiel miesto v zostave MFK Slovan, zžil sa s kolektívom, a preto bol viditeľnejší než predtým. Odchovanec Sabinova pôsobil tri roky aj v Tatrane Prešov, kde prešiel dorasteneckou kategóriou a krátky čas bol aj v béčku. Keďže však nedostával veľa šancí, radšej zvolil návrat do materského klubu a bojoval o miesto v základnej zostave.

Trpezlivosť sa mu vyplatila a v uplynulých vystúpeniach neraz dokázal, že má správny nos na góly.

Zaujímavosťou je, že zaknihoval dva hetriky – proti Svidníku a Krompachom - pričom tieto zápasy nasledovali po sebe. Dva zásahy dal v meraní síl s Giraltovcami a so Spišskou Novou Vsou. To znamená, že v štyroch vystúpeniach sa jeho meno desaťkrát objavilo v listine strelcov, a to je veru parádna vizitka.

Pravdaže, akonáhle sa rozbehol v koncovke, už sa to roznieslo široko-ďaleko. a tak to pocítil na vlastnej koži v podobe nekompromisného prístupu bekov.

„Niekedy boli na mne zavesení aj dvaja obrancovia a bolo jasné, že súperi si už dávali na mňa väčší pozor. Najhoršie sa mi hralo proti Tatrancom i Plavnici.“ I tak si ale vedel mnohokrát poradiť aj s osobkou a zúročil centre, spätné prihrávky či narážačky.

Pôjde do cudziny?

Jeden duel v prvej časti ročníka neodohral, v 16 súbojoch bol v akcii, čo predstavuje priemer jeden gól na zápas. Ktorý bol najkrajší alebo najdôležitejší?

„Už si podrobne ani nespomínam. Osobne sa mi najviac páčil zásah proti Vysokým Tatrám, keď som si okamžite po tom, ako som prebral loptu, vypálil zo šestnástky.“

Nepopieral, že radšej hral vonku než doma. Na vlastnom ihrisku cítil väčší tlak, priaznivci od neho čakali, že v každom stretnutí dá prinajmenšom tri góly. Keď to tak nebolo, boli sklamaní.

„Vonku som sa cítil uvoľnenejšie.“ Či bude pokračovať v tomto drese aj v odvete, je ešte otázne. Ani Robo nevie, ako sa bude vyvíjať jeho kariéra.

Ako sa dalo predpokladať, už sa okolo neho točia lanári. Paradoxne dosiaľ zo Slovenska žiadnu ponuku nedostal. „

Skôr sú to také oťukávačky z cudziny, Poľska a Rakúska, ale v tejto chvíli by boli všetky informácie ešte predčasné, lebo nič nie je stopercentné. Určite by som sa ale odchodu do zahraničia nebránil.“ Nuž, schopných kanonierov nie je vo futbale nikdy dosť a pokiaľ „vyskočí“ dajaký kandidát, vzbudí to pozornosť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Streleckú chuť Lapošovi nezmazala ani osobka