Po životnej sezóne získala ďalšie ocenenie. Barteková je druhá najlepšia na svete

Danka Barteková pózuje so zlatou medailou a bronzovou medailou z MS v Baku 2023.
Danka Barteková pózuje so zlatou medailou a bronzovou medailou z MS v Baku 2023. (Autor: TASR)
SITA|11. jan 2024 o 12:10

Má za sebou najúspešnejší športový rok kariéry.

BRATISLAVA. Dlhoročná slovenská reprezentantka v streľbe Danka Barteková dostala ocenenie za mimoriadne vydarený rok 2023.

Tridsaťdeväťročná skeetarka z Trenčína obsadila druhé miesto v ankete o svetovú strelkyňu roka 2023. Víťazkou ankety Medzinárodnej streleckej federácie (ISSF) sa stala nemecká pištoliarka Doreen Vennekampová.

O 3. priečku sa podelili puškárky - Nórka Jeanette Heggová a Ťia-jü Chan z Číny. Medzi mužmi sa strelcom roka stal francúzsky pištoliar Clément Bessaguet.

Barteková má za sebou najúspešnejší športový rok kariéry.

Predtým mala členka MOV a viceprezidentka SOŠV na konte olympijský bronz, medaily z majstrovstiev sveta a viacero titulov majsterky Európy. Ale v poslednej sezóne sa vyšvihla tak vysoko, ako nikdy predtým.

V skeete sa stala majsterkou sveta i Európy (v Baku, resp. v Osijeku), v Chateauroux vyhrala generálku na olympijské hry a v Dauhe dosiahla kvalifikačný absolútny svetový rekord zostrelením všetkých 125 "holubov".

"Mám za sebou jednoznačne najlepší rok v kariére. Prekonala som si tabuľkové rekordy, priemery z minulého roka a stala som sa aj majsterkou sveta, čo sa mi nikdy predtým nepodarilo.

Uvedomujem si, že rok ako tento je výnimočný a ja aj celý môj tím sme vďační, že prišiel,“ povedala Danka Barteková pre magazín olympic.sk.

Garantom hlasovania bol Cassio Rippel, predseda výboru športovcov ISSF.

"Sme hrdí na to, že môžeme našim najlepším športovcom odovzdať ocenenia a opäť ich dostať do centra pozornosti. Je to pre nich odmena za všetko úsilie, ktoré vynaložili do svojich výkonov," uviedol Rippel na webe ISSF.

Oceňovanie najlepších by sa malo udiať koncom januára na prvom podujatí Svetového pohára ISSF v egyptskej Káhire.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Po životnej sezóne získala ďalšie ocenenie. Barteková je druhá najlepšia na svete