Strážske dosiahlo psychicky dôležité víťazstvo

Zaslúžená výhra Strážskeho. Tri body sú cenné najmä z pohľadu záchrany.
Zaslúžená výhra Strážskeho. Tri body sú cenné najmä z pohľadu záchrany. (Autor: Jaroslav Čúrny)
Sportnet|22. mar 2010 o 00:00

Futbalisti štvrtoligového nováčika v skupine Juh ŠK Strážske zvládli štart do jarnej odvety, keď vo včerajšom domácom súboji proti tabuľkovému konkurentovi z Kráľovského Chlmca zvíťazili 2:0, čím si posilnili šance na záchranu.

STRÁŽSKE. V prvom polčase to bol obojstranne slabučký futbal, po zmene strán posadil domácich na koňa vlastný gól chlmeckého Kádara v 58. minúte. Neskôr mohlo Strážske pridať ešte viac gólov, ale úspešný bol až striedajúci Kužma v nadstavenom čase.

Mohli rozhodnúť aj skôr

Pre trénera domácich Jozefa Štafuru, ktorý počas zimnej prestávky vystriedal pri kormidle Jozefa Marka, mal včerajší súboj dôležitý význam. "Hlavne z psychického hľadiska sme potrebovali zabodovať. Súhlasím, že to najprv nebol pohľadný futbal, ale myslím si, že vďaka veľkej snahe sme si vytvorili prevahu a napokon zaslúžene vyhrali. Mrzí ma akurát to, že v závere za stavu 1:0 sme príliš hazardovali s výsledkom, o troch bodoch sme mohli rozhodnúť aj skôr," poznamenal Jozef Štafura.

Bez trojice hráčov

Tréner Kráľovského Chlmca Štefan Brezo sa pár hodín pred stretnutím dozvedel, že nebude môcť rátať s trojicou Karnay, D. Dako a T. Illés, čo jeho plány pri skladbe zostavy výrazne skomplikovalo. "Všetci traja by hrali v základnej zostave, preto sme museli improvizovať. V prvom polčase bol futbal slabý, po prestávke sa domáci zlepšili, šťastne sa ujali vedenia, ale aj potom boli lepší, takže vyhrali zaslúžene," doplnil Štefan Brezo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Strážske dosiahlo psychicky dôležité víťazstvo