Stav postrelelného anglického fanúšika je stabilizovaný

TASR|13. okt 2002 o 19:27

Bratislava 13. októbra (TASR) - Stav anglického fanúšika, ktorého v piatok noci pred zápasom kvalifikácie EURO 2004 Slovensko - Anglicko postrelili ...

Bratislava 13. októbra (TASR) - Stav anglického fanúšika, ktorého v piatok noci pred zápasom kvalifikácie EURO 2004 Slovensko - Anglicko postrelili v centre Bratislavy, je stabilizovaný. Gareth Jones sa v sobotu popoludní v ružinovskej nemocnici podrobil operácii krku, z ktorého mu odstránili projektil. Strelná rana mu poranila krčnú tepnu, ktorá krvou zásobuje tvár.

Podľa informácií z nemocnice sa mu večer zvýšila teplota, čo je dôsledkom pooperačného stavu. Rana mu však nekrváca, podávajú mu čaj. V nemocnici by mal zostať ešte minimálne tri dni. Okrem rodiny boli za ním aj pracovníci britskej ambasády.

Jones sa pre operáciu, ktorú pôvodne odmietal a chcel sa dať operovať doma, rozhodol po dohode so svojím otcom. Ako možný dôvod súhlasu s operáciou uviedol aj to, že pacientovi ukázali röntgenové snímky krku s uviaznutým projektilom a vysvetlili mu možné komplikácie, ktoré by mohli nastať.

Úhrada finančných nákladov za ošetrenie a operáciu by nemali byť problémom. Bratislavu už kontaktoval lekár z Anglicka a dohodli sa na istom postupe. Zvyčajne v takýchto prípadoch si pacient zákrok zaplatí a doma si to nechá preplatiť.

K incidentu došlo na Hviezdoslavovom námestí pred pivárňou Kelt. Vedúci pivárne o polnoci vyhlásil záverečnú. Asi 60 hostí posilnených alkoholom ho odmietlo poslúchnuť, dokonca si začali sami čapovať pivo. Vedúci sa namiesto privolania polície obrátil na súkromnú bezpečnostnú službu (SBS), aby piváreň vyprázdnila. Tí pritom použili i výstrely a zranili dvoch Angličanov. Čistý priestrel pravého stehna utrpel 31-ročný Phil Holland. Hospitalizáciu odmietol a po ošetrení nemocnicu na vlastnú zodpovednosť opustil. Prípad je v štádiu policajného preverovania.

Nachádzate sa tu:
Domov