Štartuje skupinová fáza Pohára EHF

Brankár. J. Krupa mieni, že Tatran je dobre pripravený.
Brankár. J. Krupa mieni, že Tatran je dobre pripravený. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|8. feb 2014 o 00:00

Tatran Prešov bude o postup bude súťažiť s francúzskym HBC Nantes, maďarským Pick Szeged a švédskym IFK Kristianstad.

Skupinová fáza Pohára EHF, po Lige majstrov druhá najvýznamnejšia súťaž hádzanárov v Európe, začína prvým kolom tento víkend. V skupine C štartuje aj deväťnásobný slovenský majster Tatran Prešov, ktorý o postup bude súťažiť s francúzskym HBC Nantes, maďarským Pick Szeged a švédskym IFK Kristianstad.

PREŠOV. Prvým súperom prešovských hádzanárov v Pohári EHF bude dnes suverénny líder švédskej ligy IFK Kristianstad. Švédska výprava pricestovala do Prešova včera popoludní a podvečer už trénovala v TATRAN handball arene.

Mužstvo trénera Tatrana Prešov Petra Hatalčíka hralo v stredu na domácej pôde extraligový zápas s Topoľčanmi. Tatran v ňom ukázal v porovnaní s predošlými stretnutiami v slovenskej extralige či Slovenskom pohári podstatne lepší výkon.

Prešov vyhral jasne o pätnásť gólov, čím si akoby spravil chúťky na dnešného súpera, iste už iného rangu, z Kristianstadu. Výborným výkonom sa prezentoval predovšetkým brankár Jakub Krupa.

„Čo sa týka ostatného zápasu, to pohárové zakopnutie spred pár dní na jeho pôde nás dozaista nakoplo. Chceli sme dokázať, kto skutočne slovenskej hádzanej dominuje, že v Topoľčanoch šlo iba o ojedinelý výpadok,“ pripomenul J. Krupa.

„To je jedna stránka mince. Tou druhou bolo, že dobrou hrou, výsledkom, sme mienili pozvať na zápas s Kristianstadom. Predohrávaný duel extraligy nám poslúžil aj ako vhodná príprava na premiérový zápas v tohtoročnej edícii skupinovej fázy Pohára EHF. Nuž a môj výkon? Ten šiel ruka v ruke s výkonom celého nášho mužstva. Chybám sa nedá vyhnúť v žiadnom zápase. Tentoraz nám ale už omnoho lepšie ako predtým pracovala obrana. Vtedy to má brankár medzi žrďami o čosi ľahšie.“

Krupa predpokladá pekelnú atmosféru

Dnes o 18. hodine sa začne v TATRAN handball arene stretnutie prvého kola skupiny C Tatran Prešov – IFK Kristianstad.

„Príprava bola síce od začiatku sezóny, kedy boli mimo reprezentanti a nevyhli sa nám ani zranenia dosť rozhádzaná, ja si však myslím, že mužstvo je na vstup do pohárovej Európy dobre pripravené. Naposledy sme si suverénnou výhrou pozdvihli sebavedomie, čo v priamom súboji so švédskym tímom aj náležito zúročíme,“ tvrdil brankár slovenského majstra J. Krupa.

„Dúfam, že diváci v hľadisku pripravia zápasu pekelnú atmosféru. Severská hádzaná má vo svete vysoký kredit. Kristianstad tróni švédskej lige a do Prešova prichádza so všetkými svojimi esami. Sú to tvrdo hrajúci, technickí a dobre strieľajúci hráči. Hádzanárski „fajnšmekri“ sa určite majú na čo tešiť.“

Po sobotňajšom stretnutí Pohára EHF odohrá Tatran Prešov na druhý deň aj prvý zápas nadstavbovej časti slovenskej extraligy. Zajtrajšie stretnutie s ŠKP Bratislava má stanovený začiatok v THA o 16. hodine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štartuje skupinová fáza Pohára EHF