Stámiliónová ponuka Nemcov neobmäkčila

Sportnet|3. sep 2008 o 00:00

Mala to byť zaujímavá konfrontácia dvoch pohotových strelcov. V medzištátnom stretnutí Slovensko Grécko za hostí nastúpil Gekas, ktorý dvoma gólmi

rozhodol o víťazstve hostí. Práve tento hráč bol pred časom v Bochume a namiesto neho prišiel náš reprezentant Stanislav Šesták.

KOŠICE. A pre bundesligový VfL je východniar mimoriadne cenným artiklom. Podobným ako jeho predchodca - Grék.

Pomohli, vracia im to

V minulej sezóne svoj príchod ohlásil mocnými údermi na pomyselné bubny. Bývalý futbalista Tatrana Prešov sa raz-dva usalašil medzi ofenzívnou elitou. Nie div, že začali po ňom poškuľovať i iné kluby. Hlavne počas letnej pauzy podchvíľou sa vyskytovali informácie o možných prestupových štáciách. "So mnou sa nikto nemôže zo záujemcov rozprávať, keďže som pod zmluvou. Tak to v tejto krajine funguje." Takže jeho zotrvanie v Bochume bolo také neotrasiteľné, že pytači nemali šancu? "Užuž sa schyľovalo aj k prípadnému odchodu, vyzeralo to tak, že niečo zo zmeny bude. Asi dva týždne pred začiatkom ročníka som mal však rozhovor s trénerom a manažérom nášho klubu. Vysvetlili mi, že teraz to nepôjde, peniaze za predaj nepotrebujú. Naznačili mi, že rátajú s mojimi službami pri útoku na vyššie pozície a veria, že sa im zámer vydarí. Vkladajú do mňa dôveru, že im pomôžem aj pri atakovaní pohárových pozícií, ak iní favoriti zakopnú," vysvetlil Stano. Vraj najväčšiu iniciatívu vyvinul Wolfsburg a Hoffeinheim (iniciatívny bol i Dortmund), pričom prebehli i nejaké rokovania. Lenže náš zástupca pochopil, že najprv podal pomocnú ruku klub jemu, teraz je rad na ňom. Bochum sa nevyjadril, za koľko by bol ochotný predať rodáka z Demjaty, čím deklaroval svoj neochvejný postoj. "Pokiaľ som informovaný, tak za mňa boli ochotní iní zaplatiť viac než sedem miliónov eur." Nuž, keby k transferu došlo, tak by skrátka neobišla ani Žilina, odkiaľ do Nemecka Šesták odišiel. V zmluve je zakotvená 15-percentná provízia pre klub spod Dubňa v prípade ďalšieho predaja. Ten by paradoxne zarobil ešte viac ako pri priamom predaji (750-tisíc eur).

Šumy mu nezamotali hlavu

Ani tieto šumy kanonierovi nezamotali hlavu. Hoci po adaptácii, ktorá trvala pomerne krátko, sa stal populárnejším. Fanúšikovia ho oveľa viac registrujú a obľúbili si ho. Predsa len záujem verejnosti inak vyznieva v Nemecku a inak u nás. Nie sú mu niektoré prejavy proti srsti? "Som známejší, ale všetko sa deje milou a slušnou formou. Nezažívam to, čo iní hráči v Taliansku či Turecku. Nemci sú kultivovaní. Vedia, že pokiaľ nemajú zabiehať do súkromia, tak neotravujú," usmial sa náš zástupca. Zamyslel sa i nad tým, prečo tento šport nefunguje aspoň približne tak ako v prostredí, kde momentálne pôsobí. "Nie je to len o hráčoch, ale o celkovej existencii klubov. Bochum patrí medzi menšie organizácie v rámci bundesligy, a predsa oproti našim je to veľkoklub. Je to i o tom, aký počet má fanúšikov, koľko je tu kvalitných legionárov a prostriedkov na futbal. To si na Slovensku nemôžeme zatiaľ dovoliť," dodal S. Šesták. Aj on by raz chcel pomôcť národiaku k účasti na ME, aby nemusel takéto nádhery sledovať iba v telke. "Aj pri poslednom šampionáte mi bolo tak trochu ľúto, že tam nie sme. Inak, tipoval som na víťazov Portugalsko, no Španielom to vyšlo a zaslúžene dominovali. Príjemne však prekvapili i Rusi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stámiliónová ponuka Nemcov neobmäkčila