Sršni po parádnom obrate zvládli šláger

Košičania pripravili Novákom prvú prehru v súťaži. ŠK Hornets tak po šlágri ako jediní ostávajú bez porážky.
Košičania pripravili Novákom prvú prehru v súťaži. ŠK Hornets tak po šlágri ako jediní ostávajú bez porážky. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Pavelka|7. feb 2017 o 00:00

Brúder od radosti asi ani nezaspal.

KOŠICE. Vzruch, napätie až do konca, pekné góly a výhru domácich priniesol šláger 11. kola vodnopólovej extraligy medzi ŠK Hornets Košice a Novákmi.

Polčas zverenci trénera Tomáša Brúdera prehrali 1:4, ale potom prišiel zvrat.

Sršni otočili stav na 5:4, nakoniec súboj vyhrali o tri góly 9:6, keď druhý polčas bol z ich strany ako z veľkej vodnopólovej knihy.

Nehrali zle, ale najprv im to nepadalo

„Už teraz viem, že od radosti asi nebudem ani spať,“ netajil bezprostredne po skončení zápasu veľkú spokojnosť tréner ŠK Hornets Tomáš Brúder.

Bývalý slovenský vodnopólový reprezentant, pre ktorého je pôsobenie na lavičke Košíc trénerskou prvotinou, zaznamenal so sršňami naozaj cenný výsledok.

Prvý polčas jeho zverenci prehrali o tri góly 1:4. Vytvárali si šance, dobre bránili, ale nepadalo im to.

„Nemyslím si, že my sme začali hrať zle, práve naopak, povedal by som, že celý zápas sme hrali jednu líniu. Čo sa teda stalo v prvom polčase? V niektorých situáciách nám to tam prosto nepadlo. Potom sa to však zlomilo.“

Ustrážili strelcov súpera

V bráne ŠK Hornets reprezentačný gólman Tomáš Hoferica neraz privádzal hráčov KVP Nováky do zúfalstva.

Navyše, obrane sršňov sa podarilo eliminovať nepríjemných strelcov Furmana a Čaraja, ktorí po prvý raz v tejto sezóne v extralige neskórovali ani raz. Pritom dokopy dali spolu do vzájomného súboja so sršňami 70 gólov.

„Dnes od mladých až po starých zahrali všetci jednoznačne na výbornú. Nemôžem vyzdvihnúť nikoho a ani povedať o niekom, že hral zle,“ zakončil hodnotenie T. Brúder.

Barger predviedol výstavný kúsok

Výstavný gólový kúsok ako z veľkej knihy predviedol Peter Barger. Iba 17-ročný mladík na 5:5 vyrovnával otočkou, aká sa často nevidí.

„Pocity sú výborné, zabrali sme ako tím a to je veľmi dobré. Máme veľkú radosť, aj keď prvý polčas nám nevyšiel tak, ako sme si predstavovali. Chvalabohu, v druhom sa to všetko otočilo v náš prospech a body zostali doma. Mne sa hralo dobre, boli tam síce aj chybičky, ale po góliku som sa cítil výborne,“ tešil sa P. Barger.

Pre Nováky to bola vôbec prvá prehra v súťaži, Hornets tak ostávajú jediní nezdolaní.

V tabuľke sa dostali na čelo, ale keďže Nováky na druhý deň v predohrávke 12. kola zdolali Bratislavu, vyhupli sa znovu o bod na prvé miesto.

Košičania však majú zápas k dobru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sršni po parádnom obrate zvládli šláger