Spišské volejbalistky sú v pohári len strieborné

Na snímke vpravo smečuje hráčka Slávie EU Bratislava Diana Mitrengová, zľava blokujú hráčky VK Spišská Nová Ves Ganna Magerová a Ivana Povrazníková.
Na snímke vpravo smečuje hráčka Slávie EU Bratislava Diana Mitrengová, zľava blokujú hráčky VK Spišská Nová Ves Ganna Magerová a Ivana Povrazníková. (Autor: TASR/František Iván)
Sportnet|2. feb 2015 o 00:00

Po tretí raz sa finálová fáza Slovenského pohára konala na spišskonovoveskej palubovke.

Slovenskú volejbalovú špičku hostila cez víkend metropola Spiša. Domáce si brúsili zuby na titul.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Spišskonovoveské volejbalistky vyhrali základnú časť súťaže. Jedinú prehru utrpeli na pôde Slávie Bratislava. A práve s týmito súperkami sa stretli vo finále.

V sobotňajších semifinálových súbojoch Slávia EU Bratislava porazila UKF Nitra hladko 3:0 a rovnaký výsledok sa zrodil v súboji Spišskej Novej Vsi s Pezinkom.

Keďže muži Chemesu Spišská Nová Ves do finále nepostúpili, pozornosť domácich fanúšikov sa upriamila na ženské finále. A to bolo ukážkou skvelého ženského volejbalu.

Prvý set vyhrali Novovešťanky 25:21. Niečo nepochopiteľné sa stalo v druhom sete. Spišská uhrala len chudobných sedem bodov.

Slávia vyrovnala stav a následne vyhrala aj tretí set 25:21. Vo štvrtom sete to bolo ako na vážkach.

Spišiačky v závere vyrovnali, mali setbal, no nakoniec po výsledku 27:25 sa z finálového víťazstva radovali Bratislavčanky.

Na snímke radosť hráčiek VK Spišská Nová Ves vo volejbalovom finálovom zápase SP medzi Slávia EU Bratislava - VK Spišská Nová Ves v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR/František Iván

Neboli favoritkami

„Je to striebro. Každý z nás chcel niečo lepšie, niečo krajšie. Pripravovali sme sa na to najlepšie, ako sme vedeli. Napriek tomu sme sa trápili celý zápas. Sme z toho smutní. Ráno vstaneme a budeme pracovať,“ smutne skonštatoval po finále tréner VK Spišská Nová Ves Ondrej Spišák, ktorý hlavne druhý set (7:25) dlho nezabudne.

„Priam nepochopiteľné. V prvom sete sme sa trápili, ale vyhrali sme ho. To, čo nás malo povzbudiť, naopak, dostali sme sa pod tlak na prihrávke. Neverili sme si na prihrávke, neverili sme si na útoku.“

Ani po ôsmich rokoch tak iný ženský volejbalový klub zo Slovenska neprerušil dominanciu bratislavských klubov v pohárovej súťaži.

„Nešli sme do tohto zápasu ako favoritky. Všetko sme mladé dievčatá študentky, len jedna z nás pracuje. Aj preto si toto víťazstvo veľmi ceníme. Bojovnosť a nasadenie boli na našej strane. Nechápem, prečo Spišiačky nebojovali,“ uviedla kapitánka Slávie EU Bratislava Miroslava Kuciaková.

Zľava: Ganna Magerova, Monika Smák a Anastasiia Trach z VK Spišská Nová Ves počas zápasu žien Slovenského pohára – Final Four medzi VK Spišská Nová Ves – Slávia EU Bratislava. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišské volejbalistky sú v pohári len strieborné