Spišiačky nesviatkujú, bojujú o basketbalový bronz

Po dvoch rokoch znova o bronz. V stredu 1. apríla začína séria medzi Spišskou Novou Vsou a Ružomberkom v boji o konečné tretie miesto.
Po dvoch rokoch znova o bronz. V stredu 1. apríla začína séria medzi Spišskou Novou Vsou a Ružomberkom v boji o konečné tretie miesto. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|1. apr 2015 o 00:00

V Ružomberku sa začína basketbalová séria o bronzové medaily.

V Ružomberku sa v stredu začína basketbalová séria o bronzové medaily. V semifinále Spišiačky skončili na štíte Good Angels Košice a museli si počkať na meno súperiek v boji o tretie miesto. Po veľkej bitke sa nimi stali basketbalistky Ružomberka.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. „Nálada je úplne pohodová. Tréningy sa nesú vo veselom duchu. Pripravujeme sa zodpovedne na Ružomberok a už sa nevieme dočkať zápasu.

Predsa len, tá pauza je už dlhšia a o to je väčšia chuť hrať,“ povedala na úvod kapitánka Rüconou Spišská Nová Ves Regína Palušná.

Basketbalový ženský sviatok si nenechajú ujsť ani verní fanúšikova ženského basketbalu na Spiši.

Po pätnástej hodine vyráža z metropoly Spiša autobus plný priaznivcov zverenkýň trénera Demečka.

Mnohí z nich si ešte stále pamätajú na veľké chvíle, keď pred dvoma rokmi Novovešťanky vybojovali bronz. V rozhodujúcom súboji vtedy zdolali hráčky ŠBK Šamorín 65:57 a v sérii triumfovali 2:1 na zápasy.

„Náš fanklub sa chystá vo veľkom počte. Atmosféra isto bude vynikajúca. O bronz sa nehrá každý deň a medaila je reálna. Čaká nás tuhý boj a verím, že so šťastným koncom pre nás. Nechcem nič predbiehať, nič zakríknuť, ale určite ideme bojovať,“ vyhlásila kapitánka Palušná a pridala informácie o tom, či nastúpia v kompletnom zložení.

„Nastúpiť by sme mali v takmer kompletnej zostave. Hovorím v takmer, lebo Angelika Theiner sa nám zranila v semifinále proti Good Angels. Uvidíme, ako to s ňou bude. Ostatné dievčatá sú v pohode a poriadku.“

Hrá sa aj cez sviatky

Séria o bronz po dnešnom prvom zápase pokračuje na spišskonovoveskej palubovke na Veľkonočnú nedeľu.

Novovešťanky tak budú sviatkovať pod basketbalovými košmi a veľkonočnú oblievačku resp. šibačku môžu skôr očakávať od svojich fanúšikov po skončení druhého stretnutia.

„Sviatočné dni až tak nevadia. Každý športovec je už zvyknutý, že pre nás žiadne sviatky a nedele, ani dni voľna neplatia. Pre nás je sviatok, že nastúpime na stretnutia o boj o medailu,“ dodala Regína Palušná.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiačky nesviatkujú, bojujú o basketbalový bronz