Spišiaci sú bez víťazstva, ale nie v porazeneckej nálade

Už je to lepšie. Spišiaci sa zlepšujú z kola na kolo. Proti Banskej Bystrici nejdú v porazeneckej nálade.
Už je to lepšie. Spišiaci sa zlepšujú z kola na kolo. Proti Banskej Bystrici nejdú v porazeneckej nálade. (Autor: jope)
Sportnet|26. okt 2013 o 00:00

Po prehre v Leviciach sa po dlhšej odmlke predstavia basketbalisti Spišskej Novej Vsi na domácej palubovke.



SP. NOVÁ VES. Víkend bude patriť v metropole Spiša basketbalu. V nedeľu ženy Rucon Spišská Nová Ves v MEL lige hostia maďarský klub Pécsi, ale o deň skôr extraligoví muži majú za súpera Banskú Bystricu.

V šiestom kole sa stretli dve „nulové“ kluby. Ani Spišiaci, ani Levice nemali na svojom konte víťazstvo. Hostia z východu Slovenska poškuľovali po dobrom výsledku. Hrali vyrovnanú partiu, ale nula v kolónke víťazstiev im po konečnom rezultáte 104:86 ostala.

„Dvadsaťpäť minút to bol vyrovnaný zápas. Bolo tam o dva body pre domácich. Veril som, že tento súboj zvládneme. Prišli však školácke chyby v strede ihriska, čo domáci dokonale využili. Možno to bol taký istý zápas ako v Handlovej, no stále nám uniká tretia štvrtina. Tam si musím dať pozor. Nehrali sme zle, ale stačil 3 – 4–minútový výpadok a bolo po dobrom výsledku,“ vrátil sa k súboju v Leviciach tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Milan Černický.

Bystrica favoritom

V stredu 9. októbra prehrali Novovešťania doma s Nitrou 62:80, odvtedy sa extraliga na Spiši nehrala. V sobotu sa konečne pôjde opäť na mužský basketbal. Väčšie šance sa dávajú šiestej Banskej Bystrici, ale aj domáci sa už chcú konečne chytiť a verným fanúšikom poďakovať za ich podporu tým najlepším spôsobom – víťazstvom.

„Bystrica ide k nám ako favorit. My však hráme doma. Vysokou bojovnosťou a nasadením chceme uhrať dobrý výsledok. Aj keď bilancia víťazstiev a prehier je 0:5, nálada vôbec nie je porazenecká. V tabuľke pravdy máme mínus jeden bod. Verím, že nás podporia aj diváci. Už sme dosť dlho aj spolu a môžeme ukázať našu kvalitu. Už je to iné, ako na začiatku sezóny. Vidím náznaky zlepšia, káder je pokope. Možno povedať, že doteraz to boli prípravné zápasy a teraz začíname hrať majstráky,“ dodal Milan Černický.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci sú bez víťazstva, ale nie v porazeneckej nálade