Spišiaci našli nového kanoniera

Dvojgólový. Lukáš Stanislav (vpravo) bol hrdinom zápasu s Lučencom.
Dvojgólový. Lukáš Stanislav (vpravo) bol hrdinom zápasu s Lučencom. (Autor: jope)
Sportnet|8. aug 2012 o 00:00

Lepší štart do novej sezóny si futbalisti Spišskej Novej Vsi ani nemohli želať. Hlavne vlastnou snahou a bojovnosťou porazili nebezpečný Lučenec.



SP. NOVÁ VES. Na domáce stretnutia sa Novovešťania príliš netešia. Na vlastnom trávniku musia byť tvorcami hry, a to im príliš nesedí.

Skôr ich hernému prejavu za ostatné sezóny svedčí obranná taktika. Proti Lučencu všetky tieto prognózy ostali len v rovine úvah.

Týždeň pred štartom nového ročníka odohrali Novovešťania prípravný duel s Lipanmi. Otvorene povedané, podľa priebehu a po zhliadnutí tohto duelu sa očakával veľmi ťažký vstup do jesennej časti.

Príprava je príprava a majstrák je majstrák. Bez rešpektu hrajúci zverenci trénera Dunčka vyprevadili Lučenec s nečakanou prehrou 1:3.

„Tešili sme sa na prvý majstrák. Očakávania boli všelijaké, lebo nikto z nás nevedel, ako a s kým Lučenec nastúpi. Okrem toho aj my sme mali pozmenené mužstvo, a tak na oboch stranách boli veľké otázniky. Nakoniec všetko dobre skončilo a prvé tri body v sezóne veľmi tešia,“ spokojne skonštatoval po stretnutí útočník FK Spišská Nová Ves Lukáš Stanislav.

Dvojgólový hrdina

Po odchode kanoniera Maxima Stadnyka musel tréner Dunčko riešiť ďalší rébus – koho poslať do útoku, kto by sa dokázal presadiť v koncovke.

V spomínanom prípravnom stretnutí dostal túto možnosť Lukáš Stanislav, ktorý proti Lipanom zahodil pokutový kop, ktorý kopol najhoršie, ako mohol. Po týždni si to všetko vynahradil. Zvlášť jeho druhý presný zásah a akciu, ktorá tomu predchádzala, si môžu Spišiaci púšťať na videozázname ešte aj dodnes.

„Už prvý gól bol po vypracovanej akcii. Ocitol som sa pred brankárom a už nebol problém zvýšiť na priebežných 2:0. Po inkasovanom góle na 2:1 nám vyšla rýchla akcia a prihrávka od Sirka bola skvelá. Opäť sám pred gólmanom hostí už som nezaváhal,“ opísal svoje gólové situácie Lukáš Stanislav.

Ešte aj dnes sa na futbalovom Spiši hovorí o nezabudnuteľnom víťazstve nad Lučencom, ale hlavne o šokujúcom hernom prejave Novovešťanov. Tak hrať sme ich už dlho nevideli. Teraz cestujú zverenci trénera Dunčka do Banskej Bystrice.

„Výkon zo soboty treba potvrdiť proti rezerve Bystričanov. Musíme to zopakovať, potom sa už nemusíme strachovať o výsledok,“ dodal L. Stanislav


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci našli nového kanoniera