Spiš čakajú dva basketbalové sviatky za päť dní

Dva veľké zápasy. Basketbalistky Spišskej Novej Vsi čakajú dve významné vystúpenia na domácej palubovke.
Dva veľké zápasy. Basketbalistky Spišskej Novej Vsi čakajú dve významné vystúpenia na domácej palubovke. (Autor: jope)
Sportnet|21. nov 2012 o 00:00

Po vstupe na európsku scénu v rumunskom Arade dnes čaká na basketbalistky Spišskej Novej Vsi domáca premiéra v tejto súťaži.



SP. NOVÁ VES. Prvým obrovským prekvapením a pozitívom na basketbalovom Spiši bolo prihlásenie družstva žien do extraligy.

K najvyššej slovenskej súťaži pribudla aj Stredoeurópska liga. Práve v nej dnes hostia Novovešťanky družstvo z Prahy.

Zverenkyne Dávida Demečka nastúpia vo svojej európskej súťaži proti Goldis Arad (Rum.), DSK Basketbal Praha a KP Brno.

V trojčlennom „béčku“ sa stretnú s DKSK Miskolc (Maď.), FF Post Viedeň (Rak.) a Kara Trutnov (ČR). Základná fáza súťaže je na programe 7. novembra - 23. januára. Na záverečný turnaj Final Four 23. - 24. februára 2013 postúpia po dve najúspešnejšie družstvá z každej skupiny.

„Žiadne veľké privítanie a slávnostný nástup nechystáme. Bude to tradičný začiatok ako na domácich extraligových zápasoch. Hlavne sa chceme sústrediť na dobrý výkon a výsledok. Basketbalové družstvo Karlín je na úrovni rumunského Aradu. Isto to bude dnes zaujímavý a kvalitný zápas. Chceme uspieť, lebo naším cieľom je postup do Final Four,“ pozval všetkých priaznivcov športu na domácu premiéru v Stredoeurópskej lige generálny manažér ŠKBD Rucon Spišská Nová Ves Róbert Šimkuľák.

Šamorín ešte neprebolel

Dnešný súboj s českým Karlínom bude trošku aj rehabilitáciou za nevydarenú sobotu v Šamoríne. Po silnej štvorke túžiace Spišiačky tento dôležitý súboj prehrali.

„Tak skoro prehra zo Šamorína neprebolí. Je to pre nás veľké sklamanie. Stále šanca na prvú štvorku žije a chceme sa o ňu pobiť. Už v najbližšom extraligovom zápase sa chceme pokúsiť o menší basketbalový zázrak,“ povedal R. Šimkuľák.

Po dnešnom mini sviatku európskeho významu sa už všetka pozornosť upriamuje na nedeľu. Po prvý raz v histórii basketbalu na Spiši sa skvelé ženské družstvo Dobrých anjelov z Košíc predstaví na spišskonovoveskej palubovke.

„Určite to bude veľký sviatok basketbalu. Takéto významné družstvo ešte na Spiši nehralo. Ako som už naznačil, pokúsime sa o menší basketbalový zázrak. Nastúpiť by sme mali už dnes proti Češkám v kompletnej zostave aj s Láskovou a následne aj proti Košičankám,“ skonštatoval generálny manažér ŠKBD Rucon Spišská Nová Ves.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spiš čakajú dva basketbalové sviatky za päť dní