ŠPD potrápila v pohári Lučenec

Slovenský pohár. Basketbalisti ŠPD Rožňava privítali v pohárovom zápase prvoligový MBK Lučenec.
Slovenský pohár. Basketbalisti ŠPD Rožňava privítali v pohárovom zápase prvoligový MBK Lučenec. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|13. okt 2015 o 00:00

Rožňavskí basketbalisti privítali v rámci prvého kola Slovenského pohára prvoligistu z Lučenca.

V sobotu podvečer privítali rožňavskí basketbalisti v rámci prvého kola Slovenského pohára prvoligistu z Lučenca. Aj keď bol favorit jasný, domáci nezložili zbrane a boli momenty, keď skúsenému trénerovi hostí Ivanovi Kurillovi robili vrásky. Domáci nakoniec prehrali 61:77, ale za svoj výkon si od divákov vyslúžili potlesk.

ROŽŇAVA. Atmosféra pohárového zápasu na ihrisku i v hľadisku dala spomenúť na zápasy ženskej extraligy či mužskej I. ligy spred pár sezón. Dôraznou hrou v obrane i útoku držali domáci s prvoligistom v úvodnej štvrtine krok.

Poukazuje na to aj výsledok 17:18. V druhej časti hostia zapli na vyššie obrátky a skóre začalo narastať v ich prospech.

Polčas tak skončil 27:39. V tretej štvrtine dostala na strane hostí viac priestoru lavička, čo domácim vyhovovalo, čo sa ukázalo na výsledku štvrtiny 15:15.

V záverečnej časti hostia aj presnými trojkovými pokusmi kontrovali výsledok.

Pre hostí z Lučenca bol tento zápas istou generálkou pred prvým kolom ligy. V zostave tak nastúpili hráči, ktorí budú v súťaži oporami.

„Bol to dobrý zápas. Hlavne v úvode držali domáci s nami krok a myslím si, že z tohto pohľadu sme urobili aj kopec chýb, ktoré sme si v šatni v polčase vysvetlili. Pre nás je každý zápas zohrávaním a verím, že v priebehu súťaže bude naša zohranosť lepšia. Boli dobré momenty na ihrisku, ale bolo aj veľa chýb, na ktorých ešte musíme na tréningoch popracovať,“ uviedol tréner MBK Lučenec Ivan Kurilla.

V druhej štvrtine išli hostia do úniku, no v tretej bol priebeh znova vyrovnaný.

„Snažili sme sa vyrotovať viac hráčov do hry a zasa sme stratili z náskoku. Sú to momenty, keď chceme dať priestor aj ďalších hráčom, ale tí si musia uvedomiť, že na tom ihrisku musia drieť predovšetkým v obrane,“ pokračoval Kurilla a dodal: „Rožňava bola slušným súperom a v určitých fázach aj nepríjemným. Určite to bol pre nás veľmi dobrý a vďačný zápas.“

Ešte na konci minulej sezóny sa rožňavskí hráči dohodli, že to skúsia v Slovenskom pohári.

„Zahrať si dva zápasy s lepším súperom, zistiť ako na tom sme,“ vymenoval dôvody hrajúci tréner ŠPD Rožňava Marián Halko.

Lučenec sa zdal byť aj prijateľným súperom, vzhľadom na to, že bol pre Rožňavu známy z čias jej účinkovania v I. lige.

„Trochu sme teda vedeli do čoho ideme, aj keď súper má v kádri hráčov s extraligovými skúsenosťami,“ poznamenal Halko.

Neobával sa ani tak o výsledok, skôr o výkon mužstva. „Začneme prehrávať o dvadsať bodov a zabalíme to,“ ozrejmil Halko.

Nič také sa však nestalo. „Súper nečakal, že bude hrať tak agresívne v obrane i útoku. Asi sme ich zaskočili, bolo vidieť, že aj ich tréner to musel riešiť,“ povedal Halko k prvej štvrtine.

Aj keď hostia potom potvrdili úlohu favorita, tréner Halko bol po zápase spokojný.

„Zápas ukázal, že sme na tom dobre, aj napriek tomu, že sme málo spoločne trénovali. Kondične sme na tom slabšie ako v minulom roku, ale keď chceme, tak vieme zabojovať. Nevzdávame sa a ukázali sme aj tímového ducha,“ uzavrel.

Odvetný zápas je na programe o dva týždne v Lučenci, no vzhľadom na kolidovanie so zápasom 2. ligy, je termín ešte otázkou dohody.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»ŠPD potrápila v pohári Lučenec