Sobranské víťazstvo po dlhom pôste

Sportnet|11. máj 2009 o 00:00

Až v ôsmom tohtoročnom jarnom zápase sa Sobrančania dočkali víťazstva. Skalp kvalitného súpera z lepšej časti tabuľky ich veľmi teší.



SOBRANCE. Futbalisti Sobraniec, ktorí stále nemajú stopercentne istú záchranu v súťaži, doma zdolali Spišské Podhradie 1:0 (1:0). Na domácom trávniku naplno zabodovali po neuveriteľných siedmich mesiacoch (medzitým však bola aj zimná prestávka). Predtým doma získali tri body ešte v polovici októbra minulého roku, keď nad Barcou zvíťazili 2:0. Je pravdou, že potom si ešte zaknihovali jeden triumf. Lenže ten sa zrodil vonku po víťazstve na pôde posledného tímu Šaca-Brekov (5:2) v poslednom kole jesennej časti.

Obrovská úľava

Sobrančania pocítili po skončení stretnutia proti Sp. Podhradiu obrovskú úľavu. "Tento úspech má pre nás veľkú cenu. Veď v posledných štyroch súbojoch sme prehrali o gól. Z toho v troch dueloch súperi rozhodli o troch bodoch v posledných desiatich minútach," vydýchol si zjavne uvoľnený sobranský kormidelník Eduard Kniežo. Priznal, že jeho zverencov naštartovala k oduševnenému výkonu aj domáca výhra predposledných Topolian (suseda v tabuľke), ktoré na začiatku mája zdolali Giraltovce. No a keďže Sobrance pred viac ako týždňom vonku neuspeli, od Topolian ich delil iba bod. Práve preto už jednoducho museli triumfovať.

Rozhodlo chcenie

E. Kniežo vyzdvihol kvalitu hostí. "V poli hrali perfektne. V dobrom svetle sa predviedli aj traja prešovskí odchovanci v drese Spišiakov. Napriek tomu si veľa šancí nevypracovali," konštatoval. Podľa neho o troch bodoch jeho zverencov rozhodlo predovšetkým veľké chcenie. "Niekedy je však na úkor kvality herného prejavu," dodal. Teší ho vzostup výkonnosti druholigových Lipian, ktoré boli donedávna poriadne namočené v zostupových vodách. Od ich umiestnenia sa totiž odvíja počet vypadávajúcich z III. ligy Východ (ak by zostúpili, najvyššiu regionálnu súťaž by opustili posledné dva celky). V ostatnom kole Lipany porazili Poprad na jeho ihrisku (2:1). "Ak vydržia v nastúpenom trende, o treťoligovú existenciu sa už absolútne nemusíme obávať," uzavrel lodivod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sobranské víťazstvo po dlhom pôste