Sninský futbalový cieľ je splnený

MFK Snina. S druhým miestom vládne spokojnosť.
MFK Snina. S druhým miestom vládne spokojnosť. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|27. jún 2013 o 00:00

Priemerná domáca návštevnosť v Snine 522 divákov je najvyššia v štvrtoligovej súťaži.



SNINA. Sem–tam pred jarnou časťou IV. ligy (skupina východ) poškuľovali aj po postupovej naháňačke, ale prehra v premiére odvety na ihrisku lídra stanovila ako hlavné naplnenie cieľa umiestnenia do druhého miesta. MFK Snina to splnil.

Jesenný povzdych

Keď mužstvo prehrá po prvýkrát v sezóne až v štrnástom kole, nabáda to k spokojnosti. Sninčania však aj pri tejto bilancii negatívne krútili hlavou.

„Východzia pozícia do odvety mohla byť lepšia, pretože sme namiesto ôsmich remíz mali párkrát vyhrať. Zápasy sme zvládli herne, ale nie výsledkovo. Mrzeli deľby doma s Bardejovskou Novou Vsou, keď nám nebol uznaný regulárny gól, či straty so Sabinovom alebo Starou Ľubovňou. Pekná séria bez prehry, 989 minút bez inkasovaného gólu, nás mali vyniesť po jeseni na špicu,“ konštatoval František Hanc.

Postup nie, pohár áno

Jarná odveta sa kvôli počasiu odkladala, aj Sninčania čakali na ostrý zápasový vstup. Napokon sa konal práve na pôde hlavného konkurenta, u lídra v Bardejovskej Novej Vsi.

„Po jeseni sme mali na lídra stratu piatich bodov. Zimnú prípravu sme podriadili zisku maximálne druhého miesta, aj kvôli regionálnej časti Slovenského pohára. Zimná prestávka sa predĺžila o mesiac, čo nám neprospelo. Hneď prvý zápas bol šlágrom jari a ten sme nezvládli po každej stránke. Súper zvýšil náskok a bolo rozhodnuté. Aj naďalej sme však hrali svoju hru, druhé miesto bolo motiváciou. Máme ho, čo mrzí, je prehra doma s Giraltovcami, keďže v domácom stretnutí sme nebodovali po štyroch rokoch,“ poznamenal hlavný tréner a manažér MFK Snina v jednej osobe.

Diňa, Pčola,... diváci

Počas uplynulého ročníka sa v kádri vystriedalo 23 hráčov. Už tradične sa Sninčania spoliehajú najmä na vlastných odchovancov a inak tomu nebolo ani tentokrát.

Najvyťaženejším v sezóne sa s 29 štartami stal stredopoliar Peter Hišem. Bilancia brankára Petra Diňu 989 minút bez inkasovaného gólu vzbudzuje rešpekt, 16 gólov útočníka Štefana Pčolu znamená tretie miesto medzi kanoniermi súťaže.

Tešia však aj diváci - sninský domáci priemer 522 je najvyšší v súťaži.

„Futbal je kvôli divákom. V Snine mu fanúšik rozumie, má ho rád,“ dodal František Hanc.

Letná príprava na nový súťažný ročník začína 1. júla 2013.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sninský futbalový cieľ je splnený