Smutná správa pre Matiča: do konca jesene si nezahrá!

Nemanja Matič. Podľa neho si na jeseň asu nezahrá.
Nemanja Matič. Podľa neho si na jeseň asu nezahrá. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|21. júl 2009 o 00:00

Kontrola u belgických špecialistov nedopadla dobre. Zlomenina sa hojí ťažšie. Futbalista MFK bude môcť začať s tréningom možno až o dva mesiace.



KOŠICE/BELEHRAD. Okolo Nemanju Matiča je v týchto dňoch mimoriadne rušno. Predovšetkým z avizovaného záujmu FC Chelsea Londýn. Sám "Maňa" Matič má však v týchto dňoch iné starosti. Cez víkend absolvoval kontrolné vyšetrenie u belgických špecialistov. Konkrétne sa mu pozreli na zlomenú priehlavkovú kosť. Zranenie sa mu prihodilo pred vyše mesiacom 16. júla v otváracom stretnutí Srbov na MS 21 vo Švédsku proti Taliansku. V Barcelone ho operoval doktor Ramon Cugat. Tento španielsky špecialista operoval i barcelonské hviezdy Eto'oa Xaviho či Iniestu. Do chodidla mu dal klinec, ktorým stiahol kosti. Kúsok železa mu tam mal zostať do konca života. Matič sa vyjadril, že už mu ho nevyberú, pretože sa mu s ním bude hrať lepšie a nehrozí, že by sa na tomto mieste ešte raz pritrafila zlomenina. Včera večer sa vrátil domov.

Ako dopadlo vyšetrenie?

- Zle.

Ale...

- Táto časť sezóny je pre mňa skončená.

Naozaj?

- Áno, hovorím to vážne.

Čo sa stalo?

- Nič. Ešte dvadsať dní nemôžem chodiť. Neskôr by už nemalo nič brániť chôdzi, no trénovať začnem najskôr o mesiac a pol až dva mesiace. Možno niekedy na prelome septembra a októbra. Vyzerá to tak, že túto jeseň si už nezahrám.

Prečo sa posunul váš návrat na trávniky? Čo sa stalo?

- Lebo kosť je zle zlomená a ťažko sa zrastá. Podľa lekára nešlo o normálnu zlomeninu, ale o komplikovanejšiu.

Zrejme vás správa lekárov riadne zaskočila...

- Určite. Nerátal som s niečím takým. Teraz nemôžem nič robiť. Zajtra (dnes, pozn. red.) odchádzam na 20 dní k moru do Čiernej Hory.

Nedá sa nespýtať na záujem FC Chelsea. Ako to pokračuje?

- Neviem. Musíte sa opýtať prezidenta klubu, prípadne jeho brata.

Prezident MFK Blažej Podolák sa vyjadril v tom zmysle, že v klube sa dohodli, že v prípade vášho prestupu bude zastupovať MFK Košice buď on, alebo jeho brat Marcel Podolák. Podľa jeho slov žiaden z Matičových manažérov či poradcov a ani žiaden iný človek nemá od MFK Košice splnomocnenie, aby MFK zastupoval v rokovaniach o vašom prestupe. Máte na mysli tieto slová?

- Áno. Tie som čítal. Preto nechcem nič povedať. Musíte sa jeho spýtať.

Zaregistrovali ste sumu, za ktorú by ste mohli odísť z Košíc? The Sun uviedol, že by mohlo ísť o 5 miliónov libier, čo je 5,8 milióna eur.

- Tak o tom neviem nič... (Smiech.) Ani polovičku z toho. To si niekto len vymyslel. To nie je pravda.

Tréner FC Chelsea Carlo Ancelotti vraj verí vo váš príchod do tímu...

- Nevyjadrujem sa k tomu.

A podľa vás, akého odstupného ste hodný?

- Milión a pol.

Nie je to málo?

- To je môj odhad.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Smutná správa pre Matiča: do konca jesene si nezahrá!