Smoliar opustených bránok - Hossa sa považuje za čierneho robotníka

TASR|6. máj 2007 o 20:51

Moskva 6. mája (TASR) - Marián Hossa a čierna robota. Najfrekventovanejšou spojkou predelené dve nekompatibilné dvojice slov. Ale autorom spojenia je ...

Moskva 6. mája (TASR) - Marián Hossa a čierna robota. Najfrekventovanejšou spojkou predelené dve nekompatibilné dvojice slov. Ale autorom spojenia je sám slovenský hokejista, ktorý sa pre TASR dušuje, že bude "nosičom vody" Pavla Demitru a Mariána Gáboríka aj naďalej. Tvorivý a technický supertalentovaný útočník, ktorý v hravých herných činnostiach vyniká nielen na MS v Moskve, ale zopár sezón aj v NHL: "Proste to je taký turnaj. Keď sa lepí smola, tak sa lepí poriadne. Ale ja si z toho nič nerobím a budem sa snažiť chalanom ďalej robiť čiernu robotu, aby som im pomohol dávať góly."

Hossa narážal na skutočnosť, ktorá je mimochodom naozaj bizarnou v histórii šampionátov. V jeden víkend, dva dni po sebe a v dvoch zápasoch smoliarsky prišiel o gól do prázdnej bránky... V sobotu ho Čechom nedal cez brániaceho obrancu a na druhý deň ho síce Bielorusom "fukol", lenže pár stotiniek po čase. "Formu má Marián Gáborík, ktorý strieľa dôležité góly. Ja sa zase snažím jazdiť pred bránku a otvárať preňho priestor, lebo momentálne má horúcu hokejku a padá mu to tam. Takto sa vlastne dopĺňame," hovorí Hossa o línii z NHL, ktorá sa v Mytišči zohrala a najmä v nedeľu okrem gólov celý zápas svojimi kúskami bavila divákov. Z ich hry, ale najmä produktivity majú radosť aj tréneri a Július Šupler bez obalu zdôraznil výnimočnosť svojich elitných zverencov: "To čo predviedli, to by som povedal že je vrcholom majstrovstva z NHL. Jasne ukázali svoju silu. Som rád, že ich máme. Presne sa stalo, čo sme očakávali - že ten jeden týždeň adaptácie po dlhej pauze naozaj potrebovali. A teraz to jasne ukazujú."

Najviac zatiaľ žiari Marián Gáborík. Strieľa góly jedna radosť a to ešte zahodil ďalšie veľké šance, iné vypracoval spoluhráčom. Svojou skvelou palicovou technikou vo veľkej rýchlosti, podporenou unikátnou akceleráciou a myslením v pohybe. Na ľade lieta, ale na striedačke, v kabíne i na hoteli zostáva 5-gólový strelec pevne na zemi: "Každý musí na ľade nechať všetko, raz sa zadarí jednej formácii, raz druhej. My traja sa budeme snažiť podať takéto výkony aj vo štvrťfinále. Vytvárať si šance hádzaním si puku pri dobrom korčuľovaní v útočnom pásme. Dúfam, že sa nám bude dariť, musíme tam nechať všetko, je to existenčný zápas, hop, alebo trop."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Smoliar opustených bránok - Hossa sa považuje za čierneho robotníka