Slovenských taekwondistov čakajú kontinentálne majstrovstvá

Osmička reprezentantov. V strede s trénerom slovenskej reprezentácie Róbertom Balážom bude bojovať na ME o cenné kovy.
Osmička reprezentantov. V strede s trénerom slovenskej reprezentácie Róbertom Balážom bude bojovať na ME o cenné kovy. (Autor: GE-BEAK Prešov)
Sportnet|18. apr 2012 o 00:00

Dnes ráno sa vybrala osmička slovenských reprezentantov na majstrovstvá Európy v taekwondo do slovinského Mariboru.

Na kontinentálnom šampionáte sa predstaví kvarteto seniorských reprezentantov, trio senioriek a jediný juniorský reprezentant. Zaujímavosťou je, že všetci ôsmi taekwondisti, ktorí budú reprezentovať Slovensko v Maribore, sú z popredného klubu Taekwon-Do GE-BEAK Prešov.

PREŠOV. Po minuloročných ME, ktoré sa konali v októbri v Bratislave, by chceli opäť slovenskí reprezentanti zabojovať o cenné kovy.

Poslednou previerkou pred odchodom našich reprezentantov na kontinentálny šampionát bolo podujatie Best of the Best v Říčanoch pri Prahe, kde získala dvadsiatka účastníkov zo Slovenska úctyhodných 34 cenných kovov.

Baláž: Máme želiezka v ohni

Tréner reprezentácie Slovenska a vedúci výpravy Róbert Baláž verí, že ôsmim reprezentantom sa podarí naplniť medailové ambície.

„Po dvoch mesiacoch prípravy a po poslednej previerke na Best of the Besth si dovolím tvrdiť, že tam nejdeme s nejakou malou dušičkou. Máme želiezka v ohni. Napríklad, naše seniorky, ktoré budú štartovať v špeciálnych a prerážacích technikách. Rovnako aj chlapci sú fyzicky a psychicky výborne pripravení. Po niekoľkých rokoch, keď sa nám v sparingu nepodarilo získať medailu, by to mohlo vyjsť. Rovnako počítam aj s tým, že vicemajster Európy Tomáš Gajdoš by mal získať medailu v špeciálnych technikách, podobne by mali získať cenné kovy aj Veronika Balážová a Lenka Palaščáková. Samozrejme, aj ostatní môžu získať, ale je to aj o šťastí. Máme výborne natrénované, nepôjdeme s malým srdiečkom, ale ako profesionáli, to znamená, že tam ideme fakt po medaily.“

Predstavia sa vo všetkých disciplínach

Slovenskí reprezentanti sa na kontinentálnom šampionáte v taekwondo predstavia vo všetkých disciplínach.

Reprezentačný tréner Róbert Baláž vysvetľuje: „Príprava trvala celkovo dva mesiace a snažili sme sa pripraviť na všetky disciplíny, ktoré v taekwonde existujú, aj v juniorke, ale aj v seniorke. Budeme štartovať v súborných cvičeniach, špeciálnych technikách, prerážacích technikách a samozrejme aj v sparingu. Máme obsadené tri kategórie seniorov v sparingu, a to do 63 kg, 71 kg a 80 kg, čo sa nám prvýkrát podarilo vďaka tomu, že sme upravili stravu a výživové veci. Máme postavený aj ženský tím na špeciálne, ale aj prerážacie techniky.“

ico

Účastníci ME v taekwondo v Slovinsku

Seniori

Martin Magda (držiteľ I. danu, sparing do 63 kg)

Tomáš Gajdoš (držiteľ I. danu, sparing do 80 kg, špeciálne techniky)

Marcel Petro (držiteľ I. danu, sparing do 71 kg)

Róbert Škop (držiteľ I. danu, súborné cvičenia)

Seniorky

Lenka Palaščáková (držiteľka II. danu, špeciálne techniky, špeciálne techniky team a power team)

Veronika Červená (držiteľka I. danu, špeciálne techniky team, power team)

Veronika Balážová (držiteľka I. danu, power techniky, špeciálne techniky team a power team)

Junior

Jakub Tomáš (držiteľ I. danu, špeciálne techniky, prerážacie techniky)

Vedúci výpravy a reprezentačný tréner SR: Róbert Baláž

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenských taekwondistov čakajú kontinentálne majstrovstvá