Slovenský majster robil v Slovinsku, čo mohol

Dominik Krok. Výborného Lesjaka v bráne Celje prekonal sedemkrát.
Dominik Krok. Výborného Lesjaka v bráne Celje prekonal sedemkrát. (Autor: TANPO)
Ján Leško|24. feb 2017 o 00:00

Prognózy sa napokon premietli do reality a prehry.

CELJE. Veľké šance na prípadný úspech v zápase nadnárodnej SEHA Gazprom ligy na pôde slovinského majstra RK Celje Pivovarna Laško sa Tatranu Prešov nedávali. Prognózy sa napokon premietli do reality a prehry 30:39.

Hádzanári Tatrana odohrali zápas s favorizovaným domácim súperom znovu v improvizovanom zložení.

Radovan Pekár i Alexej Peskov už majú za sebou operačné zákroky.

Lukáš Urban nehrá pre zlomeninu malíčka ľavej ruky.

Do Slovinska neodcestoval pre náhle ochorenie Miloš Šárpataky a akoby tých absencií nebolo dosť, v priebehu stretnutia s Celje Pivovarna Laško, z hry pre zranenie odstúpil z postu strednej spojky aj Stefan Jankovič.

Pivovarna Laško odskočila po obrátke

Kým na ihrisku v drese prešovského Tatrana bol tento reprezentant Bosny a Hercegoviny a strelecky sa darilo hlavne Oliverovi Rábekovi, oslabený slovenský šampión hral celkom vyrovnanú partiu.

Polčas prehral len o tri góly, keď v priebehu tejto časti domácim poriadne zatápal. Lenže v bráne Pivovarny Laško stál skvelo chytajúci gólman Urban Lesjak. Na ňom stroskotávali mnohé strelecké pokusy Prešovčanov.

Z päťdesiatich troch, zneškodnil rovných dvadsaťtri.

Rozhodujúci zlom v zápase prišiel krátko po zmene strán. V rozpätí medzi 36. a 45. minútou od stavu 21:16 hráči Tatrana skórovali trikrát, kým domáci osemkrát.

Celje si tak získalo náskok desiatich gólov a tréner Slovincov Branko Tamse mohol svojich najdôležitejších hráčov šetriť a na ihrisko poslal v podstate všetkých hráčov z domácej lavičky.

Trojica dala dvadsaťdva z tridsiatich

Prešov prehral napokon v Celje výrazným gólovým rozdielom, avšak s ohľadom na to, v akom zložení nastúpil a v akom dohrával, hanbu na pôde slovinského šampióna si svojim vystúpením neurobil.

Strelecky to proti Pivovarne Laško potiahli hlavne spojky, desaťgólový Oliver Rábek, sedemgólový Dominik Krok, z krídiel päťgólový Jakub Hrstka.

„Ťažko sa nám nastupovalo do zápasu s takým kvalitným súperom, akým Celje Pivovarna Laško dozaista je. A to vôbec nehľadám nejaké výhovorky na našu prehru v Slovinsku. Faktom ale je, že sme pricestovali bez troch spojok, k tomu aj bez nemocného Miloša Šárpatakyho, ktorý vlastne tiež je v základe hráčom spojkového radu. Nuž v priebehu hry sa ešte zraní Jankovič. Za takýchto okolností sa zvyšku mužstva hrá ozaj ťažko,“ konštatoval po zápase v Celje Dominik Krok.

„Doň sme šli s jasným cieľom, popasovať sa s favoritom o čo najlepší výsledok. V Lige majstrov sme nedávno vyhrali nad španielskym vicemajstrom, pomýšľali sme na možné prekvapenie aj v nadnárodnej lige. Polčas sme sa držali, no po prestávke už mal tréner málo možností na striedanie. Sily logicky s pribúdajúcimi minútami ubúdali. Robili sme, čo sa dalo, ale vypálilo to inak ako sme si predstavovali. Nebyť zopár nepremenených šancí, nemuselo to ale skončiť o deväť gólov. O pár dní sa vrátime do Slovinska znova. Prvého marca nastúpime proti vicemajstrovi krajiny RK Gorenje Velenje. Okrem toho v SEHA lige hráme ešte vo Veszpréme a doma so Záhrebom. V situácii, v akej momentálne sme, nám neostáva iné, než túto súťaž dohrať so cťou. O to sa všetci hráči, ktorí budú zdravotne v poriadku, určite vynasnažia.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenský majster robil v Slovinsku, čo mohol