Slovenský ligový výber otestuje Oradea

Sportnet|22. jan 2009 o 00:00

Dlhú prestávku v najvyššej vodnopólovej súťaži využije slovenský ligový výber na konfrontáciu s rumunským majstrom. V Oradei odohrá tri stretnutia.

Meno reprezentačného trénera však stále nepoznáme.

KOŠICE. Stolička kouča národného tímu ostala uvoľnená po odchode chorvátskeho odborníka Anteho Nakiča, ktorý skončil svoju misiu po júlových majstrovstvách Európy. V priebehu tejto sezóny však reprezentáciu nečaká žiadne dôležité podujatie, a tak Slovenský zväz vodného póla sa s vymenovaním nového trénera ponáhľať nemusí. V Oradei povedie ligový výber zväzový kapitán Ladislav Bottlik.

Šanca pre adeptov

"Táto sezóna je z reprezentačného pohľadu voľnejšia, možno ju nazvať ako prípravnú. Chlapci však už vyše sedem mesiacov neboli pokope, tak to bolo vhodné trošku rozhýbať. Prijali sme preto ponuku Oradey a ideme tam s ligovým výberom," vysvetlil L. Bottlik. Test s najlepším rumunským tímom určite môže iba prospieť, navyše, popri hŕstke matadorov majú možnosť ukázať sa aj mladší adepti na najcennejší dres zo širšieho okruhu kandidátov.

Tri zápasy

Výprava vycestuje za súpermi v piatok a dlho sa nezdrží, už ďalší deň pôjde späť. "V krátkom čase odohráme tri prípravné stretnutia," upresnil L. Bottlik, ktorý je nielen slovenským zväzovým kapitánom, ale zároveň aj športovým riaditeľom ČH Hornets Košice.

Sršni so Srbmi dvakrát doma

Práve majstrovský tím má v ligovom výbere najhojnejšie zastúpenie. Gro tímu ČH Hornets tak bude mať nahustený program, keďže okrem víkendových duelov v Rumunsku ich v klubových čiapočkách na budúci týždeň čakajú dva zápasy interligy proti srbskému Novemu Sadu. Zaujímavé je, že oba duely (na budúci utorok a štvrtok o 18.15 hod.) sa uskutočnia v košickej krytej plavárni. Pôvodne sa tu mal hrať iba jeden zápas, odveta mala byť u súpera. "Požiadali nás o to zástupcovia srbského klubu, ktorí tak v Košiciach strávia tri dni. Pre nás je to výhodné, lebo nemusíme nikam cestovať," objasnil viceprezident ČH Hornets Miloslav Pinčák. Spolufavorit interligy sa tak vlastne vzdal výhody domáceho bazéna v jednom stretnutí, čo by mohlo byť vodou na mlyn pri ceste košických sršňov za obhajobou prvenstva v tejto súťaži. "Je to tak. Novému Sadu sa však v tejto sezóne veľmi darí, takže si asi veria, že aj u nás môžu byť úspešní, keď obetovali aj domáci bazén," mieni M. Pinčák.

FAKTY

Nominácia ligového výberu Slovenska na zápasy v Oradei: Brankári: Gogola (Nováky), Krempaský (ŠKP Košice). Hráči v poli: K. Bačo, Nižný, Grutka, Kolárik, M. Palaščák, Oros (všetci ČH Hornets Košice), Zareva (Ovomont Akademik Košice-Staré Mesto), Vidumanský (ŠKP Košice), Nedbal (Bratislava), Vrečič (Komárno).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenský ligový výber otestuje Oradea