Slovensko má 6 kovov, v sobotu strieborní Kubovič a Tatárová

SITA|31. jan 2009 o 21:09

Mladí slovenskí reprezentanti si na 36. majstrovstvách Európy juniorov a kadetov.

PARÍŽ. Mladí slovenskí reprezentanti si na 36. majstrovstvách Európy juniorov a kadetov (MEJaK) v karate v Paríži, na ktorých je prítomných spolu 777 pretekárov zo 45 krajín, vybojovali aktuálne už šesť medailí (bilancia: 2 - 0 - 2).

Po piatkových štyroch vzácnych kovoch v podaní kadetov (zlato pre Dorotu Balciarovú v kata i Lenku Földesiovú v kumite do 47 kg, bronz pre katistu Michala Tourého a Matúša Lieskovského v kumite do 52 kg, pozn.) rozšírili v sobotu slovenskú medailovú zbierku o dve striebra aj juniori, ktorých súťaže sa uskutočnili práve počas druhého súťažného dňa šampionátu. V súbornom cvičení kata obsadil konečnú druhú priečku Roman Kubovič a v športovom zápase kumite v kategórii nad 59 kg sa stala vicemajsterkou Európy aj Dominika Tatárová. Tesne pod stupňami pre víťazov skončili po prehrách v dueloch o bronz Gabriel Kaleta v kumite nad 76 kg (nestačil na Bosniaka Sujkoviča - 2:6) a Barbora Botunová v kumite do 48 kg (podľahla Španielke Luqueovej-Padillovej 0:1).

Nový vicešampión starého kontinentu v kata Kubovič si po voľnom žrebe v 1. kole poradil s Millarchom z Dánska, Srbom Bericom, Angličanom Dixonom i Rakúšanom Auingerom, v rozhodujúcom dueli o zlato však prehral s domácim Francúzom Geoffreyom 1:4. Tatárová na svojej "striebornej" ceste v kumite nad 59 kg zdolala v športovej hale Pierra de Coubertina postupne Angličanku Plattsovú, Cyperčanku Niokkovú, Dánku Prevostovú a v boji o účasť vo finále aj Barberovú z Portugalska. Nad sily Slovenky bola až v súboji o najcennejší kov Francúzka Prouilleová, s ktorou Tatárová prehrala tesne 0:1.

V nedeľu 1. februára MEJaK v Paríži vyvrcholia premiérovou "vloženou" súťažou starších juniorov a junioriek v rámci 1. ročníka Európskeho pohára do 21 rokov. Slováci budú mať v hre šesť reprezentantov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovensko má 6 kovov, v sobotu strieborní Kubovič a Tatárová