Slafkovský sa mi páči viac ako v Pekingu, hovorí medailista z Helsínk

Juraj Mikúš
Juraj Mikúš (Autor: TASR)
Nikola Baďová|16. máj 2022 o 21:45

So Švajčiarmi vyhráme, verí Juraj Mikúš.

Útočník JURAJ MIKÚŠ bol pri zisku poslednej slovenskej medaily na majstrovstvách sveta 2012. Práve faul na neho odštartoval vo štvrťfinále proti Kanade úspešnú cestu zverencov Vladimíra Vůjtka do finále, v ktorom podľahli Rusku 2:6. 

Na Fínsko má výborné spomienky. „Počas osláv nám Zdeno Chára hovoril, aby sme sa veľmi neopili a užili si to. Zdeno mal pravdu,“ vrátil sa v čase 35-ročný hokejista. 

Pozerali ste zápas proti Kanade? Čo hovoríte na vystúpenie slovenských hokejistov?

Prvá tretina sa mi veľmi páčila, rovnako druhá, aj keď tam boli nejaké chybičky. Bohužiaľ, tá tretia už nebola dobrá. Pre oko nezainteresovaného diváka to bol zaujímavý a otvorený hokej. Je škoda, že máme okná v obrane. 

Pomôže to zalepiť posila z NHL Martin Fehérváry?

Určite. Poznal som ho ako juniorského mladíka. Už vtedy mal zdravé sebavedomie a odvtedy ubehli štyri roky. Je typ človeka, ktorý chce spoluhráčov nabudiť. Nehovorím, že to bude zlomový moment, ale určite to pomôže. V NHL hráva pravidelne už druhý rok. Je náročný sám na seba a to isté bude vyžadovať aj od ostatných. 

V zápase mali hráči veľa šancí, ale zatiaľ bojujú so slabšou efektivitou. V čom to je? 

Poverčivosť u mňa neplatí. Poradil by som im, aby si spravili nejakú akciu, ktorá ich utuží. 

Tvrdo pracujú a dúfam, že sa to v nejakom zápase zlomí. Herne to vyzerá naozaj dobre, ale musia myslieť v prvom rade na obranu. 

Myslíte si, že zohráva dôležitú úlohu aj psychika?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Slafkovský sa mi páči viac ako v Pekingu, hovorí medailista z Helsínk