26.05.2022 | Štvrťfinále
26.05.2022 | Štvrť.
4 - 2
(1:2, 1:0, 2:0)

Slováci si vyskúšali ľad v novej aréne, víťazná zostava sa nemení

Slovenský brankár Adam Húska počas MS v hokeji 2022.
Slovenský brankár Adam Húska počas MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
TASR|26. máj 2022 o 12:05

Informoval asistent trénera Andrej Podkonický.

TAMPERE. V bránke Slovenska vo štvrťfinálovom zápase na MS v Tampere proti Fínsku bude podľa očakávaní Adam Húska. Zverenci Craiga Ramsayho nastúpia v rovnakej zostave ako proti Dánsku.

Slovenskí hokejisti si po prvý raz vyskúšali ľad v Nokia aréne na dopoludňajšom rozkorčuľovaní, pričom prevažovali pozitívne dojmy.

"Je to nádherná hala, je tu parádny ľad. Veľmi sa tešíme na zápas aj atmosféru," povedal asistent trénera Andrej Podkonický. Potvrdil, že zostava sa oproti zápasu s Dánskom v poslednom stretnutí v základnej skupine nezmení.

Večerný duel bude zdobiť aj výborná atmosféra, fínski fanúšikovia už dopoludnia napriek nepriaznivému počasiu okupovali podniky v tamperských uliciach.

"Verím, že nervozita opadne so začiatkom zápasu. Hráči si to užijú, pred takouto kulisou je radosť hrať," povedal Podkonický.

Slováci nevyhrali nad Suomi na vrcholnom turnaji už 18 rokov.

Túto sériu chcú ukončiť. "Možno sa to podarí dnes. Sme na to pripravení, vieme, čo nás čaká. Fíni veľmi dobre bránia, ale dobre bránili aj Dáni. Nám to do ich siete padalo po tečoch a dorážkach.

Česi v zápase s Fínmi vôbec nestrieľali, my musíme dávať všetko na bránku a hrať čo najjednoduchšie," uzavrel Podkonický.

Čo tipujú v DOXXbet

Fínsko - Slovensko

Slovenskí hokejisti zvládli náročnú úlohu a na MS v hokeji 2022 vo Fínsku postúpili do štvrťfinále s historicky najmladším kádrom. V play-off ich však čaká domáci výber, ktorí disponuje vysokou kvalitou.

Fíni v doterajšom priebehu šampionátu prehrali len raz so svojím odvekým rivalom zo Švédska po predĺžení. Ostatné duely zvládli vďaka výborne organizovanej obrane. V posledných troch zápasoch neinkasovali ani jeden gól a skupinu B vyhrali s celkovým skóre 25:5. 

Šampionát sa pre Slovákov nevyvíjali úplne najlepšie. Po troch prehrách v rade museli zabrať a poraziť všetkých papierovo slabších súperov v riadnej hracej dobe. To sa slovenskému výberu podarilo a v rozhodujúcom dueli s Dánskom ukázali hráči svoju silu a kvalitu, keď vyhrali v pomere 7:1.

Mužstvo okolo kapitána Tomáša Tatara sa tak psychicky naladilo na štvrťfinálový súboj s domácim celkom. Na rozdiel od Fínov však slovenská obrana nepôsobí na MS až tak kompaktne a bude si musieť dávať veľký pozor na vysoko efektívnych Fínov.

Náš tip: Padne menej ako 5,5 gólu v zápase

Štvrťfinále MS v hokeji 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Slováci si vyskúšali ľad v novej aréne, víťazná zostava sa nemení