Slovenskí taekwondisti boli na ME úspešní

Slovenskí reprezentanti. Na kontinentálnom šampionáte nesklamali.
Slovenskí reprezentanti. Na kontinentálnom šampionáte nesklamali. (Autor: rb)
Sportnet|25. apr 2012 o 00:00

Slovenská reprezentácia v taekwondo sa počas uplynulého víkendu zúčastnila majstrovstiev Európy v taekwondo v slovinskom Maribore.

Slovenská reprezentácia v taekwondo sa počas uplynulého víkendu zúčastnila 27. seniorských a 18. juniorských majstrovstiev Európy v taekwondo v slovinskom Maribore. Na kontinentálnom šampionáte si naši reprezentanti vybojovali dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

PREŠOV. V súbornom cvičení žien obsadila Veronika Balážová 2. miesto a rovnaké umiestnenie si vybojovalo družstvo žien Slovenska v zložení Veronika Balážová, Veronika Červená a Lenka Palaščáková v špeciálnych technikách.

Bronzovú medailu získal v súbornom cvičení mužov Róbert Škop. Zaujímavosťou je, že všetci ôsmi taekwondisti, ktorí reprezentovali Slovensko v Maribore boli z popredného klubu Taekwon-Do GE-BEAK Prešov.

Prvý deň šampionátu im medailovo vyšiel

Tréner slovenských reprezentantov Róbert Baláž po návrate z kontinentálnych majstrovstiev bol s výsledkami svojich zverencov nadmieru spokojný.

„Som maximálne spokojný, pretože hneď v úvodný deň súťaží sme získali tri cenné kovy, čo bolo obrovské prekvapenie. Je pravda, že v ďalších dňoch sa nám nezadarilo, ale napriek tomu máme umiestnenia vynikajúce. V úvodnom dni získal bronz Róbert Škop, ktorý si ho vybojoval v súbornom cvičení. Medaila je o to cennejšia, že Róbert študuje v Prahe a nemá dostatok času na prípravu, ktorú by sme potrebovali. Bol ale v takej skvelej psychickej pohode, že si ju nakoniec vybojoval. Rovnako nás potešila v prvý deň aj Veronika Balážová. Vo finále si zmerala sily so Španielkou Norou Linares, s ktorou sa stretla už tretí raz. V súbornom cvičení prehrala na body 2:3. Tu ju podľa nás trošku rozhodcovia poškodili, pretože niektorí videli techniky úplne ináč ako rozhodcovia. No a úspešný deň sme ukončili ziskom striebra v špeciálnych technikách, kde spomedzi pätnástich tímov sa naše reprezentantky dokázali presadiť po výbornom výkone.“

S výsledkami maximálna spokojnosť

Kým slovenským reprezentantom vyšiel prvý deň nadmieru, v nasledujúcich dňoch sa im až tak nedarilo.

„V sobotu sme mali v hre juniora Jakuba Tomáša. Na ňom sa odzrkadlilo, že bol prvýkrát na takomto veľkom podujatí, ale celkovo podal bojovný výkon. Čakal nás v sobotu ešte sparing a v nedeľu power team ženy, kde sme medailovo úspešní neboli, ale musím podotknúť, že všetci, ktorí štartovali, podali stopercentný výkon. Nechali tam všetko a za to im patrí veľká vďaka. Každý tam nechal kúsok zo seba, nálada bola fantastická, takže maximálna spokojnosť. V sobotu nás poctil návštevou prezident Slovenského zväzu taekwon-do ITF Ladislav Huňady, ktorý vyjadril rovnako s výsledkami našich reprezentantov veľkú spokojnosť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenskí taekwondisti boli na ME úspešní