Slovenské ragbistky vybojovali v Belehrade európske striebro

Slovenská ženská reprezentácia v sedmičkovom ragby.
Slovenská ženská reprezentácia v sedmičkovom ragby. (Autor: SRU)
Sportnet|8. jún 2024 o 22:43

Na turnaji prehrali jediný zápas.

BELEHRAD, BRATISLAVA. Slovenské reprezentantky v sedmičkovom ragby sú vicemajsterky Európy v kategórii Conference 1. Na šampionáte v Belehrade prehrali len jediný zápas, keď vo finále podľahli Moldavsku 10:24.

„O tom, že sme sa dostali až do finále, rozhodla fyzická pripravenosť dievčat, zohratosť tímu a obrovské odhodlanie, s ktorým sme nastupovali do každého zápasu,“ hodnotil vystúpenie slovenských ragbistiek reprezentačný tréner Daniel Puha.

Slovenky si najskôr počas prvého dňa v piatok poradili s Chorvátkami 27:0, s Luxemburčankami 41:0 a s Bulharkami 33:5. Vo svojej základnej skupine tak skončili s plným počtom bodov na prvom mieste.

V sobotňajšom semifinále následne porazili Litvu 26:7.

„Okrem finále bol pre mňa bol najdôležitejší zápas hneď ten úvodný s Chorvátkami. Potrebovali sme ho vyhrať, aby sme sa naladili víťazne. Ťažký bol aj semifinálový duel s Litovkami, v ktorom sme museli doťahovať ich vedenie,“ hovorí Sophia Kanátová, kapitánka slovenského družstva.

„Hralo sa vo veľkom teple a vo vysokom tempe. Našťastie sme nepodcenili prípravu a presne s niečím takým sme rátali. Som veľmi šťastná a som hrdá na všetky dievčatá i celý tím. Škoda, že nám nevyšiel ten posledný krok,“ dodáva Simona Jexová, rojníčka slovenských ragbistiek.

Conference 1 je treťou najvyššou kategóriou v európskom ženskom ragby. Sedmičkové ragby je divácky atraktívnou verziou tohto športu, v ktorej proti sebe namiesto bežných 15-členných družstiev nastupujú dva tímy po sedem hráčov.

Rýchle zápasy prinášajú vysoké nasadenie a väčší počet príležitostí na skórovanie. Tento variant ragby sa hrá aj na olympijských hrách.

Fakty z turnaja

Zostava Slovenska: Sabina Jexová, Karolína Kačírková, Simona Jexová, Daniela Ferugová, Tereza Polachová, Nikola Navarová, Sophia Kanátová, Timea Sedláková, Vanessa Ficalová, Martina Sharp, Rafaela Trgová, Vendula Ferugová. Tréner: Daniel Puha

Konečné poradie ME Rugby Sevens Conference 1:

  • 1. Moldavsko
  • 2. Slovensko
  • 3. Litva
  • 4. Chorvátsko
  • 5. Malta
  • 6. Bulharsko
  • 7. Luxembursko
  • 8. Estónsko
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Slovenské ragbistky vybojovali v Belehrade európske striebro