Slovenská futbalová jeseň ide do finále

Chytali sa za hlavu. Spôsobili to nepremenené šance Lokomotívy v druhom polčase zápasu s Pohroním.
Chytali sa za hlavu. Spôsobili to nepremenené šance Lokomotívy v druhom polčase zápasu s Pohroním. (Autor: fclokomotiva.sk)
Sportnet|3. nov 2017 o 00:00

Lokomotíva Košice je už niekoľko kôl na čele druholigového pelotónu.

KOŠICE. Košických fanúšikov po šokujúcom konci FC VSS Košice určite teší fakt, že Lokomotíva v druhej lige prevzala štafetu a kráča minimálne za jesenným titulom v druhej lige.

Po rozpačitom úvode sa darí aj FK Košice v tretej lige a hoci jeho hráči v poslednom zápase prerušili desaťzápasovú sériu bez prehry, sú stále na druhom mieste tabuľky.

Lokomotíva Košice je už niekoľko kôl na čele druholigového pelotónu.

V jesennej časti zatiaľ prehrala len dva zápasy a stále je tri kolá pred koncom jesennej časti s trojbodovým náskokom lídrom ligy.

Bod zachránili v hodine dvanástej

Futbalisti Lokomotívy chceli natiahnuť šnúru víťazstiev a vyhrať posledných šesť jesenných zápasov. Vyhrali nad Bardejovom, otočili zápas v Liptovskom Mikuláši, ale napokon im cestu za cieľom prekvapujúco zahatilo Pohronie, s ktorým remizovali 2:2.

„Začali sme tak, ako by sa nám nič nemohlo stať. Ako by sa mali poraziť sami,“ priznal po nešťastnom domácom zápase kapitán domácich Patrik Zajac.

Pohronie išlo do vedenia po chybe košickej obrany už v druhej minúte a hoci Loky vyrovnala, ďalšia chyba v polovici prvého dejstva poslala hostí opäť do vedenia.

Lokomotíva sa napriek výraznému zlepšeniu v druhom polčase trápila a bod napokon zachraňoval Cicman v nadstavenom čase.

„Zahrali sme dva rozdielne polčasy. Vôbec sme nezachytili začiatok, nečakali sme taký výkon od súpera. Možno sa ten gólik na 2:2 pýtal trochu skôr,“ poznamenal strelec vyrovnávajúceho gólu.

Radosť domácich po vyrovnaní bola obrovská a v kabíne napriek strate bodov pridali aj víťazný pokrik.

Chcú zopakovať Mikuláš

Lokomotívu teraz čakajú dva zápasy na ihriskách súperov a jeseň uzavrú jej hráči o dva týždne domácim duelom s Popradom.

Už v sobotu 4. novembra sa Loky predstaví na ihrisku Spišskej Novej Vsi, ktorá je svojimi výkonmi príjemným prekvapením ligy a určite to tam modro-bieli nebudú mať ľahké.

„Spišská Nová Ves je rozbehnutá, ale to aj my. Popasujeme sa s nimi, ja verím, že zvíťazíme. Hoci hráme vonku, chceme vyhrať. V poslednej dobe sa nám už darí aj na ihriskách súperov, naposledy sme vyhrali v Liptovskom Mikuláši. Bolo by super, ak by sa nám to podarilo zopakovať,“ verí v úspech na Spiši kapitán Zajac.

Ako dodáva Cicman, v Spišskej je mužstvo s minimálnymi zmenami pohromade už niekoľko rokov.

„Poznáme sa s nimi dobre, takže tam veľký priestor na niečo prekvapujúce nebude. Určite tam pôjdeme s cieľom vyhrať a rovnako aj do tých ďalších zápasov tak, aby sme si to prvé miesto udržali,“ myslí si Cicman.

Darí sa aj v nižších súťažiach

Košickým zástupcom sa darí aj v regionálnych ligách.

FK Košice, predtým Vyšné Opátske, sa po rozpačitom začiatku vrátilo do formy z predchádzajúcich rokov a hoci pred necelým týždňom prehrou 0:1 v Krompachoch prerušilo desaťzápasovú šnúru bez prehry, usadilo sa na druhej priečke tabuľky.

Jeseň ukončia hráči košického treťoligistu v sobotu 4. novembra na ihrisku Šarišských Michalian.

Košické kluby mútia vodu aj v V. lige Juh.

Slávia TU Košice prehrala v jesennej časti zatiaľ len jeden zápas a na druhom mieste tabuľky stráca na lídra z Čečejoviec len dva body.

Počas predchádzajúceho víkendu sa rozišla zmierlivo 1:1 s ďalším košickým zástupcom MFK Ťahanovce, ktorému zatiaľ patrí tretia priečka.

Ťahanovce uzavrú jeseň v nedeľu 5. novembra vo Veľkej Ide, vysokoškoláci v ten istý deň privítajú na svojom štadióne na Watsonovej o 13.30 h v derby mužstvo Košickej Novej Vsi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenská futbalová jeseň ide do finále