Slovenky remizovali v prípravnom zápase s bývalými vicemajsterkami sveta

Tréner Dušan Poloz rozdáva pokyny svojim zverenkyniam. Ilustračná fotografia.
Tréner Dušan Poloz rozdáva pokyny svojim zverenkyniam. Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Sportnet|21. nov 2017 o 21:16

Slovenské hádzanárky dosiahli v Srbsku výsledok 30:30.

Prípravný medzištátny zápas v hádzanej:

Srbsko - Slovensko 30:30 (16:17)

Zostava a góly Slovenska: Gubiková - Rajnohová 1/1, Demajová, Rechtorisová 5, Pastorková 2, Pócsíková, Takáčová 3, Habánková 2, Kučerová, Szarková 8, Šutranová, Patrnčiaková 3, Školková 2, Bujnochová 1, Olšovská, Minárčiková 3.

Najviac gólov Srbska: Krpežová 6, Obradovičová 5, Cvijičová a Stevinová po 4

Vylúčené: 2 - 1. Rozhodovali: Antičová a Jakovljevičová (obe Srb.), 700 divákov.

PANČEVO. Slovenské hádzanárske reprezentantky remizovali v utorok v Pančeve s domácimi Srbkami v prvom z dvojice medzištátnych priateľských zápasov 30:30 (17:16).

Najlepšou strelkyňou slovenského tímu v dueli s vicemajsterkami sveta spred štyroch rokov bola spojka Simona Szarková, ktorá ôsmimi gólmi potvrdila svoju výbornú aktuálnu formu.

Zverenkyne trénera Dušana Poloza týmto stretnutím začali sériu piatich duelov v rámci aktuálnej akcie národného tímu, ktorý sa pripravuje na ďalšie boje v kvalifikácii ME 2018. V stredu od 11. hodiny nastúpia Slovenky v Belehrade na odvetu proti hráčkam Srbska.

Po návrate domov ich čakajú ešte tri konfrontácie s výbermi Nemecka (24. 11. v Bratislave) a Islandu (27. 11. v Púchove a 28. 11. v Trenčín).

Hlasy po zápase:

Dušan Poloz (tréner SR): "Odohrali sme veľmi kvalitné medzinárodné stretnutie. Opäť sme potvrdili, že bez stresu či tlaku dokážeme hrať vyrovnané zápasy aj na tejto úrovni. Všetky hráčky podali minimálne priemerný až lepší výkon. Nechcem vyzdvihovať jednotlivkyne, hoci tam boli aj nadpriemerné výkony. V prvom polčase sme boli lepším tímom, začiatok druhého dejstva nám nevyšiel a súper nám ušiel. Záver bol už v našej réžii."

Opäť sme potvrdili, že bez stresu či tlaku dokážeme hrať vyrovnané zápasy aj na tejto úrovni.


Dušan Poloz, tréner ženskej reprezentácie

Simona Szarková (spojka SR a najlepšia strelkyňa duelu): "Duel dopadol nad moje očakávania. Myslela som si, že sa proti Srbkám bude hrať ťažko, ale myslím si, že sme to celkom zvládli. Niekedy sme však v obrane neplnili taktické pokyny a v prvom polčase sme dostali dosť veľa gólov z rýchlych protiútokov. Napriek tomu sme odohrali pekný zápas."

Martina Školková (spojka SR): "Zápas sme mohli vyhrať. Ušiel nám koniec prvého polčasu, keď sme viackrát za sebou inkasovali. V druhom sme doplatili na zahodené šance. Toto družstvo však opäť ukázalo veľkú bojovnosť a vrátili sme sa do zápasu. Sima Szarková nám na konci svojimi gólmi pomohla dotiahnuť stretnutie do remízového konca. Podali sme kolektívny výkon, môžeme byť spokojní."

Ďalší program Sloveniek:

Streda 22. novembra:

11:00 Srbsko - Slovensko (Belehrad)

Piatok 24. novembra:

19:00 Slovensko - Nemecko (Hant aréna, Bratislava)

Pondelok 27. novembra:

17:30 Slovensko - Island (sTC aréna, Púchov)

Utorok 28. novembra:

17:00 Slovensko - Island (Mestská športová hala, Trenčín)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovenky remizovali v prípravnom zápase s bývalými vicemajsterkami sveta