Slovanistky prišli do Košíc bez trénera

Košická pivotka. Anna Jurčenková nastrieľala 12 bodov.
Košická pivotka. Anna Jurčenková nastrieľala 12 bodov. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Sportnet|28. nov 2017 o 00:00

Good Angels sa rozbiehali dlhšie.

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice sa pri „povinnej“ extraligovej jazde doma s bratislavským Slovanom rozbiehali veľmi pozvoľna. Ešte v ôsmej minúte vyhrávali belasé 22:18.

Východniarky však v nedeľu večer napokon úlohu jasného favorita bez problémov zvládli a Slovan zdolali hladko o 37 bodov 92:55.

Po prestávke už dominovali

Pivotka víťaziek Anka Jurčenková zaznamenala v zápase dvanásť bodov.

„Žiaľ, úroveň našej extraligy je taká, aká je, a preto aj tento zápas po náročnom stretnutí Pohára FIBA nám prišiel celkom vhod. Pomaly sme sa rozohrávali a po zmene strán sme už jasne dominovali na palubovke,“ uviedla Jurčenková.

Určite pikantériou stretnutia bolo, že hostky zaznamenali 11 úspešných trojbodových pokusov, zatiaľ čo domáce mali na svojom konte len tri.

Bratislavčaniek sa pred zápasom rozcvičovalo len osem, nakoniec nastúpili iba so šiestimi hráčkami.

Navyše bez trénera.

Koučovala ich najskúsenejšia hráčka Beata Paulovičová, hoci v zápise o stretnutí bola uvedená ich kapitánka Marta Vargová, ktorá k zápasu poznamenala: „Našou ambíciou bolo hrať na trojbodové zápisy, čo sa nám aj podarilo a to nás teší. No a prečo sme nemali na lavičke nášho trénera? Dôvod je celkom prozaický, mal zápas s našimi juniorkami.“

V stredu v Ružomberku

Už túto stredu sa Košičanky v Pohári FIBA predstavia na palubovke Ružomberka.

Hoci postup do play-off majú už slovenské majsterky istý, pôjde o dôležitý duel.

Okrem víťazstva sa totiž budú snažiť naháňať i skóre, aby mali pred vyraďovacími bojmi európskej súťaže čo najlepšiu východiskovú pozíciu pri nasadzovaní tímov do play-off.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovanistky prišli do Košíc bez trénera