Slovanisti ovládli v Rige aj hľadisko

Dinamo Riga so Slovanom prehralo tri zápasy v rade.
Dinamo Riga so Slovanom prehralo tri zápasy v rade. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. okt 2014 o 13:30

Hokejisti Slovana Bratislava v stredu vyhrali v Rige ďalší zápas KHL. Prišli ich podporiť aj hlasní fanúšikovia.

RIGA. Pred vchodom postáva zopár roztrúsených fanúšikov rižského Dinama čakajúcich na vstup. V hlavnom meste Lotyšska v stredu popoludní pršalo a silno fúkalo, a tak len čo sa otvorili brány štadióna, fanúšikovia sa ponáhľali dovnútra.

„Vyhráme 3:1,“ tipuje výsledok Janis, oblečený do farieb domácich, s klubovou vlajkou v jednej ruke a päťročným synom v druhej mizne v útrobách štadióna. Nakoniec bol sklamaný.

V Rige sa hral v stredu zápas KHL domáceho Dinama so Slovanom Bratislava. Hostia vyhrali 4:1. Pre slovenské mužstvo to bola tretia vzájomná výhra v rade so skóre 12:3.

Tréner bol spokojný

„Po prehre na ľade SKA Petrohrad a chybách v defenzíve sme počas včerajšieho voľného dňa tvrdo pracovali a veľmi dobre sa pripravili na zápas s Dinamom,“ povedal pre klubový web Petri Matikainen, tréner Slovana

„Povedali sme si s hráčmi, ako chceme dnes hrať a to sme aj dodržali. Som veľmi rád, že sme dnes v Rige uspeli a získali tri body. Hrali sme dobre ako tím, s naším výkonom som spokojný,“ dodal tréner.

Slovanisti v Lotyšsku vyhrali na góly i strely a aj súboj fanúšikov v hľadisku. Napriek tomu, že hala nebola plná, po väčšinu zápasu v nej bola výborná atmosféra.

Nadšenie pokazil až záver, keď v štrnástej minúte tretej tretiny, keď Netík strelil gól na konečných 4:1 pre bratislavský Slovan. Chorály stíchli a z tribún zmizli vlajky s logom Dinama. Niektorí fanúšikovia sa ešte snažili rozkričať tiché tribúny, ale neúspešne.

Posledné minúty zápasu bolo počuť už iba skupinu asi dvadsiatich fanúšikov Slovana. Na prvý pohľad vyzerali ako výmenní študenti, študujúci v Rige.

Obsadili polovicu sedadiel

Zimný štadión tam otvorili v roku 2006 pre majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a jeho kapacita je 10 300 miest. Počas zápasu so Slovanom bola obsadená ani nie polovica.

V sektore určenom pre najvernejších fanúšikov boli rôzne typy fanúšikov. Od malých detí v dresoch, ktoré viac ako hokej zaujímala hra na skrývačku medzi skandujúcimi skalnými až po ich rodičov, ktorí sa miesto sledovania zápasu ich snažili nájsť.

Videli sme aj starších pánov, ktorí podľa nášivok na ich dresoch z ciest na zápasy svojho klubu obetovali Dinamu už veľa času a peňazí.

V Lotyšsku, podobne ako na Slovensku, patrí hokej medzi najpopulárnejšie športy. Dinamu sa však momentálne veľmi nedarí, v Západnej konferencii KHL je na 12. mieste s odstupom šiestich bodov na prvú osmičku, ktorá sa zahrá play-off.

Slovan hrá v piatok opäť zápas s Dinamom, ale v Minsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovanisti ovládli v Rige aj hľadisko